LLAMINERA DE PORC AMB PINYA I AMANIDA

INGREDIENTS

1 llaminera
1 tall de pinya
1 cullerada de sucre morè
1 cullerada de mel
½ llimona
Oli d’oliva
Sal
Pebre negre
Ruca
Tomàquets xerri
Festucs
Pinyons

Salpebrem la llaminera i en una paella amb un raig d’oli el sallem per fora. Retirem i deixem que sa temperi una mica, el partim per la meitat, a cada meitat li farem uns talls per sobre sense arribar a la part inferior i reservem.

Reservem també els sucs que han deixat els dos trossos.

Pelem la pinya i tallem en rodanxes de ½ cm de gruix. Escalfem una paella amb unes gotes d’oli, afegim els trossos de pinya i els daurem una mica. Afegim el sucre morè i una mica del suc de llimona, deixem coure la pinya durant uns cinc minuts. Reservem la pinya en un plat.

En el suc restant de la paella, afegim els sucs de la llaminera, deixem reduir una mica fins que espesseixi. Reservem la reducció.

Introduïm un tros de pinya a cada tall de la carn, i ho posem en una safata pel forn. Deixem coure durant cinc minuts a 200 ºC..

Amanim la ruca i els xerris amb sal i oli.

Per servir posem a cada plat mitja llaminera i salsem amb la reducció, posem una mica de l’amanida i acabem amb un grapat de festucs i un de pinyons torrats.







 

Comentaris

Entrades populars