ENROTLLAT DE CALAMAR
INGREDIENTS
1 cos de calamar grosset
1 manat d’espàrrecs verds
Talls de cansalada ibèrica
2 alls
Bolets (trompetes de la mort)
Sal
Oli
1 fulla de llorer
PER A LA VINAGRETA DE PINYONS
Algún bolet
Pinyons
Vinagre de modena
Oli de calamar
Traiem la punta més estreta del calamar, la piquem petita, i la posem a confitar amb l`oli, els alls pelats i el llorer, a foc molt lent, durant uns deu minuts. Reservem
La resta del calamar l’obrim de dalt a baix, que ens quedi pla, i el tallem a tiràs d'uns vuit centímetres de llarg per un d’ample. Reservem
Per preparar la vinagreta, saltegem alguns bolets, quan els tinguem, afegim els pinyons, o piquem molt fi, afegim una mica de vinagre de modena, i l’oli de confitar la punta del calamar. Reservem
Posem un casso amb aigua i un polsim de sal al foc, per escaldar els espàrrecs, quan els tinguem refredem amb aigua i reservem
Quan comprem la cansalada que ens la tallin molt fina, (però que no es trenqui), en
posem una tira plana sobre el marbre, a sobre dos espàrrecs i unes tires de calamar, emboliquem.
A una planxa calenta marquem els farcells i la resta de bolets tallats com més ens agradi.
Quan servim, posem els farcellets, uns bolets i reguem amb la vinagreta.
quina recepta més bona! lleugera i equilibrada, encara que quan la faci, si no t'importa, a la vinagreta no afegiré la tinta del calamar... petonets
ResponEliminaQuina combinació més bona! Es que tots els ingredientes m'agraden :) I la presentació t'ha quedat molt bonica!!
ResponEliminaBon any! :)
M'agraaaaaada!. A més, trobo un encert acompanyar els enrotllats amb trompetes de la mort, per allò de combinar els colors.
ResponEliminaNyam, nyam!! Té una pinta fantàstica!! :D I ha quedat un plat molt ben presentat
ResponEliminaPetonets,
Sandra
Judith
ResponEliminaEl color negre de la vinagreta es de les trompetes saltejades, doncs no porta tinta de calamar, tranqui-la que queda molt bona, si la proves ja amb diràs.
Petons
Anniki
La combinació d’ingredients queda molt bona.
Moltes gracies
Petons
Gloria
ResponEliminaEs un plat molt bo i acolorit
Petons
elsfogonsdelabordeta
Amb la pinta o diu tot, moltes gracies
Petons
Ha de quedar un plat gustosíssim, un mar i muntaya deliciós. I si la cansalada és ben fineta, ha de ser força lleuger, que després dels excessos d'aquests dies ens convenen plats així ;)
ResponEliminaQue delicia....yo juraba que tenia tinta de calamar.....super buena combinacion de ingredientes!!.....Abrazotes, Marcela
ResponEliminaAdemas de lo bueno y sabroso...la presentacion es genial!
ResponEliminaBesets.
Mmmm!! quin plat més guapo!! i amb trompetes... que bo!
ResponEliminaQuin plat de luxe!! Que bo que ha d'estar, aquesta vinagreta ha d'estar espectacular.
ResponEliminaBon Any!
Una abraçada,
Que rica receta. Te ha quedado de lujo.
ResponEliminaBeso de Orquidea59
Espectacular! A més, lleuger (cosa d'agrair després de tant d'àpat copiós) i molt vistós. Deu estar tan bo com ho sembla, veritat?
ResponEliminaUn bes
Hola Sión ja veig que ja han començat les receptes de desintoxicació. Fà una fila aquest plat...
ResponEliminaAh! Feliç Any. Muas!
Ja ho han dit, però no puc estar-me de repetir-ho... La presentació del plat, es genial.
ResponEliminaHola,
ResponEliminaQuin plat més maco. Donen ganes de provar-lo només veient la presentació que li has fet. I a més boníssima la combinació. No se li pot demanar res més, Petons,
El trobo un plat deliciós, sa i a més a més de gourmet. Una presentació fantàstica, fa que els espàrrecs entrin tan bé pels ulls com al paladar.
ResponEliminaPetonsss ;)
Bon any Sion i miquel!!!!
ResponEliminaI quina manera mes bona i colorida d'alegrar la taula, la vista i la panxa
Petons
Una recepta lleugera, bona i ben presentada.
ResponEliminaPetons.
no n' he menjat mai de trompetes de la mort, segur que amb aquest calamar li dónen un toc deliciós.
ResponEliminaAquest plat ho té tot: bon color, varietat d'ingredients, fàcil de fer i boníssim!
ResponEliminaQuina manera més bona de començar l'any!!!
Petons
Uns ingredients fabulosos i les teves mans, només poden fer meravelles!!Una abraçada.
ResponEliminaOstres, una forma ben espectacular i original de menjar calamars! A més, com ha dit tothom, lleugeret i equilibrat!
ResponEliminaGràcies per la idea Síón!
Ostras que pinta mas bonita que os ha quedado y ademas ligero para empezar a comer menos y equilibrado.Buen color las trompetas con ese color negro propio.
ResponEliminaUna abraçada parella
miquel
saborosa combinació ...!! i amb una presentació tan delicada, qui es resisteix a no provar-ho? ..
ResponEliminaUna abraçada
Hola es mi primeta visita a tu bloh y me encantan estas recetas que con poco dicen muchisimo ... esta ..es fantastica y estupendamente presentada ..te felicito desde mi blog ,,,saludos MARIMI
ResponEliminaUna recepta de festa grossa, m'agrada molt com l'has presentada!
ResponEliminaGemma
ResponEliminaLa cansalada es ben fineta, que si no li taparia la resta de sabors.
Petons
Foodtravelandwine
Al ser las trompetas negras y tener calamar, puede confundir.
Besos
Mesilda
Moltes gracies
Petons
L'autor ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaAlbota
ResponEliminaMoltes gracies
Petons
Cuinetes – Carme
La vinagreta queda boníssima i a mes pot donar joc per altres plats.
Petons
Orquidea 59
Muchas gracies
Besos
Queti B.
ResponEliminaMolt lleuger per desprès de festes. Tu o has dit es tant bo com sembla.
Petons
Gemma
Desprès de tants àpats ja tocava
Petons
Ricard Sampere
Moltissimas gracies
Una abraçada
Acabatdefer
ResponEliminaMoltes gracies, amb sento molt afalaga.
Petons
Dolorss
La millor manera de començar l’any amb alegria.
Petons
LA COCINERA DE BETULO
Moltes gracies
Petons
ANNAFS
ResponEliminaTenen un toc especial, que les fa molt agraïdes.
Petons
Margarida
Tenim de començar l’any que no ens falti de res jejeje
Petons
Mercè
Amb uns bons ingredients totes les mans fan meravelles.
Petons
Massitet
ResponEliminaA més de maco lleugeret, que mes podem demanar desprès de tants àpats.
Una abraçada.
Miquel
Si el plat te bona pinta i es lleugeret, ja o tenim tot.
Una abraçada
St Hilari
La propera ten reservo una mica jejeje
Una abraçada
Garlutti
ResponEliminaMuchas gracias, tu comentario me halaga mucho.
También gracias por tu visita, ahora me pasare por tu blog.
Besos
Visc a la Cuina
Moltes gracies
Petons
T'ha quedat una recepta de luxe i molt abellidora!! No se m'hauria ocorregut barrejar el calamar amb la cansalada viada. Me l'apunte!!!
ResponEliminaQuina presentació més ideal... quina bona pintaaaaa!!!!
ResponEliminaPetonets
Bó, bó i rebó.
ResponEliminaJo ara estic 'quitándome' de la cansalada, però vaja que algún dia quan hi torni ... :-P
un plat savoureux et gourmand bravo
ResponEliminaà bientôt
Francesc
ResponEliminaLa barreja sorprèn una mica però queda boníssima, tot i això es molt primeta
Una abraçada
Tast de cuina
Moltes gracies
Petons
Starbase
ResponEliminaMoltes gracies. Per quan i tornis pensa que es molt primeta
Una abraçada
Fimere
Muchas gracias
Besos
Aquest enrotllat és genial! una combinació perfecta, i la pposada en escena és exquisita.
ResponEliminaMolts petonets
M'emporto l'oli de calamar, jo quan faig (de gambes, de bolets etc. mai he posat alls ni llorer... seguiré la teva recomanació).
ResponEliminaHa trigat molt de ferse el calamar? es l'unic que em fa por, que a casa la sipia i el calamar agrada molt cuit, per que es podría marcar una mica abans d'embolicarlo o s'enrollaria masa? la provaré, m'ha agradat força la rcepta, i com dic, l'idea de l'oli, pa la saca!
Salut i bon any!
Ingrid
ResponEliminaQueda molt bo, moltes gracies
Petons
Petita Cuina
A mi ni els alls ni el llorer no m’agraden a las vinagretes.
El calamar no ha trigat a fer-se ja que esta tallat a tires mes aviat primes, a mi també m’agrada molt cuit i estava molt bé. Si el proves ja amb diràs
Petons
Deliciosa, esta receta lo tiene todo: unos ingredientes exqusitos, ligeros y presentación buenísima. Me ha gustado mucho la vinagreta de piñones. tomo nota.
ResponEliminabsts. Maite
Don Camilo y Caldereta
ResponEliminaMe alegra que te haya gustado, es una vinagreta diferente y muy rica.
Besos