BROQUETES DE XAMPINYONS AMB LLAGOSTI I CRUIXENT DE PERNIL - HOMENATJE A ASTRID GABILONDO
Amb aquesta petita aportació m’adhereixo al
homenatge que li fem els blocaires a una gran persona i blocaire que era
l’Astrid de Mi blog de pinxos, amb la que vaig coincidir dues vegades, i la
seva simpatia es inoblidable.
INGREDIENTS
Xampinyons
1llagosti per broqueta1 ceba tendre
Pernil tallat no massa fi
½ got de vi blanc
All
Oli d’oliva
Sal Maldon
Netegem els xampinyons, traiem el peu i amb un
ganivet buidem una mica de dintre, per deixar més espai per el farcit. Els
posem a una safata per anar al forn amb una un rajolí d`oli.
Mentrestant piquem finament la ceba, amb una
mica d’oli la sufragui’m a una paella, quan la tinguem gairebé al punt i afegim
els peus i els trossos dels interiors dels xampis, tallets ben petits, deixem
confitar durant uns 3 minuts, aboquem el vi, l’all i picat petit. Deixem coure
una mica més.
Tallem el pernil a trossos, els posem sobre
paper de cuina a una safata pel forn, que ja tindrem preescalfat a 180º, i els
deixem fins que els tinguem cruixents. Reservem
Amb una cullereta farcim els xampis que tenim
preparats a la safata, espolsem una mica de sal Maldon i els posem al forn que
ja tenim escalfat, els deixem uns 10 minuts.
A una planxa courem els llagostins que ja els
tindrem pelats. Quan els tinguem cuits, els enfilem a una broqueta, punxem el
xampinyó i clavem el pernil a un costat i bon profit.
Amb aquest gran somriure la recordarem sempre.
ResponEliminaUn bon homenatge la broqueta que heu fet.
Petons.
Un bon homenatge, Sión.
ResponEliminaMuy buena receta y muy buenos recuerdos, nosotros no la conocimos en persona pero su trabajo es espectacular.
ResponEliminaBesos
Yo no la conocía, pero uno a vuestros homenajes, Bss.
ResponEliminaMolt bonic!
ResponEliminaNo coneixia el blog ni a l'Astrid, però m'afegeixo a l'homenatge!!!
Quines broquetes més bones!!! Jo també m'he sumat a l'homenatge a l'Àstrid. No la coneixia personalment, però li seguia el blog de tant en tant.
ResponEliminaavui és un dia ple de sentiments en els blogs de cuina......
ResponEliminaquina rialla més maca! a veure si se'ns encomana! bon homenatge i merescut!
ResponEliminares millor que un pintxo per fer-se una idea de la cuina de l'astrid, bona tria.
ResponEliminaUna bona recepta per acomiadar-la.
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Una recepta molt bona, un bon aperitiu. Devia ser una gran persona tot i que no vaig tenir la sort de conixèr-la ni el seu blog tampoc.
ResponEliminaL´Astrid es mereixia això i molt més
ResponEliminaMoltes gracies per els postres comentaris
Una abraçada
un fantástico pinxo para recordar al estimada Astrid
ResponEliminauna abraçada
Me parece un pincho muy rico y no excesivamente complicado, lo mejor el homenaje a Astrid., una abraçada !!
ResponElimina