CUIXES DE POLLASTRE AMB GRATEN DE MONIATO I POMA




INGREDIENTS

2 cuixes de pollastre desossades
½ got de cervesa
½ got d’aigua
Oli d’oliva
Sal
Pebre negre

Les cuixes de pollastre que ja tenim desossades, les enrotllem i lliguem amb fil de cuina i les salpebrem.

A una cassola posem oli, quan sigui calent enrossim les cuixes per tots costats, afegim á cervesa i l’aigua i deixem coure fins que les tinguem al nostre gust.

PER LA SALSA A LA CREMA D’ALL

Ossos de vedella
I cap sense d’alls
1 got de cervesa
1 got d’aigua
Oli d’oliva
Sal 
Pebre negre

Salpebrem els ossos de vedella i els posem a una plata al forn, partim el cap d’alls per la meitat, ens quedaran tots els alls tallats per la meitat, posem un bon raig d’oli i enrossim tot el conjunt al forn, quan ja tinguem ben daurat tot el conjunt, afegim el got de cervesa i el d’aigua, deixem coure fins que tinguem una salsa una mica fosqueta.

Colem la salsa, la posem al got de la batedora, pelem els alls i els afegim de mica en mica a la salsa m’entres anem triturant, ja que el gust d’all no ha de ser massa fort, ha de quedar una salsa espesseta, si fes falta ens podem ajudar amb una mica de Maicena,

PER LES TERRINES DE MONIATO I DE POMA

1 poma Grand Smith
1 moniato

Pelem la poma, traiem el cor, la tallem a trossets petits i ragem amb unes gotes de llimona, perquè no se’ns oxidi. A una paella amb una mica de mantega i unes gotes d’oli, posem la poma a foc molt suau, la tapem i deixem coure uns deu minuts, remenant-la de tant en tant, quan veiem que comença a deixar la seva aigua, afegim una mica d`agar-agar, remenem perquè quedi molt ben incorporat, deixem coure uns cinc minuts més.

Quan la tinguem ben cuita l’aboquem a un motlle per poder-ne tallar uns talls quan sigui freda.

Amb el moniato seguirem els mateixos passos que amb la poma.
 
També queda molt bé amb pastanaga si les fem quan no es època de moniatos sempre seguin els mateixos passos que amb la poma, però amb un a mica més de temps de cocció.
 
Per servir, posem la cuixa tallada en tres talls, posem un tall de moniato procurant que s’aguanti dret, al costat un de poma i un altre de moniato, salsegem amb la salsa de la crema d’all.

 

 

Comentaris

  1. Això del gratin de moniato m'ha agradat molt!! i és clar, cuina amb cervesa! Visca. Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Queda molt bo !! cuinar amb cervesa esta clar!!
      Petons

      Elimina
  2. Sión i Miquel; Un gratin de moniatos i pomes que, déu n'hi dó... i després, naturalment, per sucar-hi el pa¡¡
    Deliciós, doncs el pollastre, sense ossos i amb tot els ingredients, que si posen, per acabar la resta de pa que ha quedat de la primera tanda¡¡
    Salutacions Miquel i Sión¡¡ :O) :O)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si que es necessita una bona barra de pa, entre el graten i la salseta Ummm
      Una abraçada

      Elimina
  3. Una delicia de muslos de pollo y ese boniato tiene que aportarle un sabor dulce realmente exquisito, me parece una gran receta.
    Besos

    ResponElimina
  4. Oh, m'encanta tot, el pollastre, la salsa i la guarnició1 Tot combinac molt bé, i ha de quedar super gustós.
    Ara has trobat moniato?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Celebro que t’agradi tot el conjunt.
      Tenia els graten congelats, ja que el dia que el vaig fer la recepta no ens ven recordar de la foto i com que n’havia sobrat vaig repetir-la.
      Petons

      Elimina
  5. quina pinta aquest plat!! ohhh ha de ser realment molt bo! peotns

    ResponElimina
  6. Hola Sión.
    Quina recepta tan rica ... el pollastre cuinat així, d'aquesta manera, amb la cervesa i aquella salsa tan bona ....
    Per un moment mentre llegia la recepta, m'imaginava que els ossos de vedella també haurien d'estar molt bons. A mi que m'agrada reperlar-lo tot ... sobretot els ossets ...
    El moniato i la poma li van de meravella ... aquest és un plat de cinc estrelles.
    Un petó i felicitats per la recepta.

    ResponElimina
  7. El pollastre va queda molt bo.
    Amb passa com a tu m’encanta escurar i els ossos van quedar Ummm
    Petons

    ResponElimina
  8. em sembla que ja tinc una altra recepta per copiar-te!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  9. Quina recepta més bona! El moniato m'encanta! Però en aquestes dates ja no el sé trobar a la fruiteria del barri...
    M'has fet molta enveja, ahahaha

    Petonets ^^

    ResponElimina
    Respostes
    1. Celebro que t’agradi tot el conjunt.
      T’he de dir el mateix que a la Gemma. Tenia els graten congelats, ja que el dia que el vaig fer la recepta no ens ven recordar de la foto i com que n’havia sobrat vaig repetir-la.
      Petons

      Elimina
  10. això és una recepta d'altura!!.. m'agrada la combinacio de moniato i poma molt encertada per acompanyar aquestes cuixetes...

    ResponElimina
  11. Una recepta de "nivelazo" Me la emporto per fer-la segur...
    Petonets.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars