CUIXES DE POLLASTRE AMB GRATEN DE MONIATO I POMA
INGREDIENTS
2 cuixes de pollastre desossades
½ got de cervesa½ got d’aigua
Oli d’oliva
Sal
Pebre negre
Les cuixes de pollastre que ja tenim
desossades, les enrotllem i lliguem amb fil de cuina i les salpebrem.
A una cassola posem oli, quan sigui calent
enrossim les cuixes per tots costats, afegim á cervesa i l’aigua i deixem coure
fins que les tinguem al nostre gust.
PER LA SALSA A LA CREMA D’ALL
Ossos de vedella
I cap sense d’alls1 got de cervesa
1 got d’aigua
Oli d’oliva
Sal
Pebre negre
Salpebrem els ossos de vedella i els posem a
una plata al forn, partim el cap d’alls per la meitat, ens quedaran tots els
alls tallats per la meitat, posem un bon raig d’oli i enrossim tot el conjunt
al forn, quan ja tinguem ben daurat tot el conjunt, afegim el got de cervesa i
el d’aigua, deixem coure fins que tinguem una salsa una mica fosqueta.
Colem la salsa, la posem al got de la
batedora, pelem els alls i els afegim de mica en mica a la salsa m’entres anem
triturant, ja que el gust d’all no ha de ser massa fort, ha de quedar una salsa
espesseta, si fes falta ens podem ajudar amb una mica de Maicena,
PER LES TERRINES DE MONIATO I DE POMA
1 poma Grand Smith
1 moniato
Pelem la poma, traiem el cor, la tallem a
trossets petits i ragem amb unes gotes de llimona, perquè no se’ns oxidi. A una
paella amb una mica de mantega i unes gotes d’oli, posem la poma a foc molt
suau, la tapem i deixem coure uns deu minuts, remenant-la de tant en tant, quan
veiem que comença a deixar la seva aigua, afegim una mica d`agar-agar, remenem
perquè quedi molt ben incorporat, deixem coure uns cinc minuts més.
Quan la tinguem ben cuita l’aboquem a un
motlle per poder-ne tallar uns talls quan sigui freda.
Amb el moniato seguirem els mateixos passos
que amb la poma.
També queda molt bé amb pastanaga si les fem
quan no es època de moniatos sempre seguin els mateixos passos que amb la poma,
però amb un a mica més de temps de cocció.
Per servir, posem la cuixa tallada en tres
talls, posem un tall de moniato procurant que s’aguanti dret, al costat un de
poma i un altre de moniato, salsegem amb la salsa de la crema d’all.
Això del gratin de moniato m'ha agradat molt!! i és clar, cuina amb cervesa! Visca. Petons
ResponEliminaQueda molt bo !! cuinar amb cervesa esta clar!!
EliminaPetons
Sión i Miquel; Un gratin de moniatos i pomes que, déu n'hi dó... i després, naturalment, per sucar-hi el pa¡¡
ResponEliminaDeliciós, doncs el pollastre, sense ossos i amb tot els ingredients, que si posen, per acabar la resta de pa que ha quedat de la primera tanda¡¡
Salutacions Miquel i Sión¡¡ :O) :O)
Si que es necessita una bona barra de pa, entre el graten i la salseta Ummm
EliminaUna abraçada
Una delicia de muslos de pollo y ese boniato tiene que aportarle un sabor dulce realmente exquisito, me parece una gran receta.
ResponEliminaBesos
El conjunto queda muy bueno
EliminaBesos
Oh, m'encanta tot, el pollastre, la salsa i la guarnició1 Tot combinac molt bé, i ha de quedar super gustós.
ResponEliminaAra has trobat moniato?
Celebro que t’agradi tot el conjunt.
EliminaTenia els graten congelats, ja que el dia que el vaig fer la recepta no ens ven recordar de la foto i com que n’havia sobrat vaig repetir-la.
Petons
quina pinta aquest plat!! ohhh ha de ser realment molt bo! peotns
ResponEliminaSi que n’és de bo!!!
EliminaPetons
Hola Sión.
ResponEliminaQuina recepta tan rica ... el pollastre cuinat així, d'aquesta manera, amb la cervesa i aquella salsa tan bona ....
Per un moment mentre llegia la recepta, m'imaginava que els ossos de vedella també haurien d'estar molt bons. A mi que m'agrada reperlar-lo tot ... sobretot els ossets ...
El moniato i la poma li van de meravella ... aquest és un plat de cinc estrelles.
Un petó i felicitats per la recepta.
El pollastre va queda molt bo.
ResponEliminaAmb passa com a tu m’encanta escurar i els ossos van quedar Ummm
Petons
em sembla que ja tinc una altra recepta per copiar-te!!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Desitjo que també t’agradi !!
EliminaPetons
Quina recepta més bona! El moniato m'encanta! Però en aquestes dates ja no el sé trobar a la fruiteria del barri...
ResponEliminaM'has fet molta enveja, ahahaha
Petonets ^^
Celebro que t’agradi tot el conjunt.
EliminaT’he de dir el mateix que a la Gemma. Tenia els graten congelats, ja que el dia que el vaig fer la recepta no ens ven recordar de la foto i com que n’havia sobrat vaig repetir-la.
Petons
això és una recepta d'altura!!.. m'agrada la combinacio de moniato i poma molt encertada per acompanyar aquestes cuixetes...
ResponEliminaLa combinació queda molt bona
EliminaUna abraçada
Una recepta de "nivelazo" Me la emporto per fer-la segur...
ResponEliminaPetonets.
Si la fas que em diràs el resultat
EliminaPetons