BASTONETS AMB SEITONS I VERDURES
INGREDIENTS
½ k de seitons
2 pastanagues
1 patata grossa
Fulls de pasta brik
Oli d’oliva
Pebre negre
Farina
Aigua
PER MARINAR ELS SEITONS
150 cc. d’aigua
50 cc. de vinagre
Sal
Netegem els seitons i filetegem, els posem amb
aigua freda durant una mitja hora per
dessagnar, passat el temps, escorrem i els marinem amb la barreja de l’aigua,
el vinagre i un polsim de sal, durant uns quinze minuts.
Passat aquest temps, els traiem de la marinada,
els eixuguem amb paper de cuina, els amanim amb oli i un polsim de pebre negre.
Pelem les pastanagues i la patata, amb la
mandolina les tallem ben fines com si fóssim palla.
A una paella amb oli, fregirem primer les
patates palla, però només fins que canvien de color, les reservem sobre paper
de cuina. Seguirem els mateixos passos
amb la pastanaga.
Les fulles de pasta brik les tallem dividint-les
en quatre triangles.
A un bol, posem una cullerada sopera de farina
i una d’aigua remenem, té de quedar espessa, doncs és per segellar el bastonet.
Agafem el triamgle de pasta brik, a la part
rodona posem una tira de patates a sobre el seitó i cobrim amb pastanaga,
enrotllem el farcit amb la pasta, pintem la punta amb la farina i segellem.
Amb el mateix oli de fregir les verdures
fregim els bastonets fins que els tinguem daurats per tots costats, els posem
sobre paper de cuina per retirar l’excés d’oli.
El truc per segellar els bastonets, el vaig veure al
programa Cuines de TV3.
Aixo te molt bona pinta i com a aperitiu esta força be. jo en tinc algunes amb seitons arrebossats de diferents maneres i amb diferents textures però això crida l'atenció
ResponEliminaSalut
hummmmmmmm que bo
ResponEliminaquin bastonet més curiós... m'encanta.
ResponEliminaUn aperitiu que copiaré ben aviat Sion ;-)
PTNTS
Dolça
Em sembla una tapa d'allò més original! I el farcit dels bastonets m'encanta! Petons!
ResponEliminaQuin pica-pica més deliciós, molt original!
ResponEliminaEp! Un pèl més i se m'escapen aquests canelons tan bons. Tenen una pinta de cruixents..! Mmmm, que bons! Petons
ResponEliminaQuè original!!! ha d'estar super!!! genial per l'aperitiu! petons
ResponEliminaQue buen relleno para estos bastones crujientes¡¡
ResponEliminaUna abraçada
Sensacional, cruixent i saborós. Quin gran snack :O
ResponElimina