AMANIDA DE FAVES I BACALLÀ
INGREDIENTS
500 g de faves petites (congelades)
200g de ceba tendra picada fina
1 gra d’all
Pètals de tomàquet
300 g de bacallà dessalat
200 g oli d’oliva
Sal
Pebre negre
Escaldem les faves amb aigua bullent i sal. Si
son molt tendres n’hi ha prou amb un minut.
En un casso amb un fil d’oli, sufragui’m la
ceba picada, ens ha de quedar cuita, però no daurada, afegim l’all picat,
deixem coure tot el conjunt un minut més, salpebrem i reservem a la nevera.
Tallem el bacallà dessalat a daus de 2 x 3 centímetres
(sense la pell), posem-lo a un casso amb l’oli a foc lent, controlant que no
arribi a bullir, durant uns 5 minuts. Passat el temps el retirem del foc i el
portem a la nevera.
Per servir, primer barregem les faves amb el
sofregit d’all.
Servim les faves amb plats semi fondos i
repartim per sobre els daus de bacallà, escorreguts de l’oli, posem els pètals de tomàquet per sobre.
Sí que sembla fresqueta! Les faves lliguen molt bé amb el bacallà, i ara a l'estiu aquesta amanida ve molt de gust. Petons.
ResponEliminaUna molt bona amanida!! petons
ResponEliminaQuina amanida més fresca, bona i original. M'agrada molt, una abraçada!
ResponElimina"Les receptes que m'agraden"
Boníssima! I fresqueta per ara l'estiu és ideal!
ResponEliminaPetons
Sion, avui la hem menjada per dinar. He fet servir favetes mini en conserva enlloc de congelades i ens ha encantat!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Gloria celebro que t’hagin agradat, jo vaig fer servir les congelades, perquè una pagesa amiga nostra ens en porta i la solució per guarda-les es congelar-les desgranades.
EliminaPetons
Aquesta amanida ens ha d'agradar a casa, les favetes combinen molt bé amb el bacallà.
ResponEliminaPetons.
Sión i Miquel; Una bona amanida, feta amb dos ingredients ben perfectes per a mi. Les faves i el bacallà.
ResponEliminaSalutacions Miquel i Sión¡¡ :O)
A l'estiu és el que més ve de gust...i amb varietats com aquesta no es troben a faltar gens els plats calents! Petons!
ResponEliminaA l'estiu és el que més ve de gust...i amb varietats com aquesta, no es troben a faltar els plats calents! Petons!
ResponElimina