MELMELADA DE LLIMONA
INGREDIENTS
1 kg de llimona escaldada
650 g de sucre
600 ml d’aigua
15 g de pectina
40 g de sucre
(Per aquesta quantitat de llimona escaldada
van ser necessàries 9 llimones grosses.)
Esbaldir les llimones i tallar-les a rodanxes
primes.
Les posem a una olla i les cobrim amb aigua,
quan arrenqui el bull, escorrem i repetim l’operació dues vegades més.
Quan el tercer cop arrenqui el bull, deixem
bullir a foc lent fins que la llimona sigui tova.
Escorrem les llimones, i les tallem ben fines
amb el ganivet.
Posem les llimones tallades petites a l’olla,
el sucre i l’aigua, deixem bullir a foc lent durant uns 45 minuts.
Barregem
la pectina amb el sucre per evitar que ens faci grumolls i l’aboquem a l’olla. Ho barregem bé i deixem bullir uns 7
minuts més.
Quan la tinguem llesta l’avoquem als pots que
ja tenim esterilitzats, els tapem i posem a l’inrevés. Quan s’hagi refredat també tindrem els pots fets al
buit. La guardem a un lloc fresc.
Font de la recepta, el bloc La Cuina de Casa, però
una mica retocada al meu gust.
Molt bona, la melmelada de llimona! dificileta de fer però deliciosa!
ResponEliminaCom m'agrada la melmelada de llimona, el gust cítric intens és genial! un petó!
ResponEliminaÉs una de les meves preferides tot i que jo no l'he fet mai. bonissima
ResponEliminaostres que bona!! genial per fer una crema de llimona express oi?! com m'agrdad la llimona! petons
ResponEliminaAquesta melmelada ha de ser una delícia!
ResponEliminaHaig de provar de fer-la...té tants usos en rebosteria...la llimona és un dels meus ingredients bàsics, en totes les seves presentacions (ratllada, suc, melmelada, crema...mmmm!) Petons!
ResponEliminaPerdona soc nova a la cuina d'on trec la pectina?
ResponElimina