FAVES A LA CATAPLANA
INGREDIENTS
1 kg de faves desgranades
½ kg de costella de porc
150 g de cansalada virada curada
150 g de xoriç
1 ceba
1 tomàquet
2 gots de cervesa
1 culleradeta de menta seca triturada
Oli d’oliva
Sal
Pebre negre molt
Posem oli a la cataplana, posem la ceba que ja
tenim tallada, espolsem amb una mica de sal i la deixem enrossir una mica.
Afegim el tomàquet ratllat, deixem coure fins que ho tinguem al nostre gust.
Aboquem en el sofregit, la costella tallada
petita que ja tenim salpebrada, i mig got de cervesa, tapem la cataplana i
deixem coure quinze minuts, a foc mitjà.
Passat el temps hi posem les faves
desgranades, que les tenia al congelador de la temporada passada, per tant les
posem a la cataplana encara congelades. Remenem molt bé tor el conjunt, hi
afegim la resta de cervesa. Deixem coure uns trenta minuts.
En aquest punt destapen la cataplana, afegim
la cansalada i el xoriç, que tenim tallats a tallets no gaire grossos.
Rectifiquem de sal si fes falta, tornem a tapar i deixem uns deu minuts, i ja
tenis les faves per servir.
Li estas treien suc a la cataplana, eh? jejejej molt bona recepta! Un petó!
ResponEliminaLes receptes que m'agraden
Tienen que estar deliciosas...me tientas!!!
ResponEliminaQuina bona pensada, Sión!! A nosaltres també ens va molt bé, la cataplana!
ResponElimina