MONGETES GITANES AMB GAMBES I CLOÏSSES
Aquestes mongetes ens les va donar la Leo del
forn de Sant Pau de Segúries.
Ells les conreen al seu hort i les anomenen mongetes
gitanes, nosaltres desconeixíem totalment aquest tipus de verdura-llegum, que
un cop al plat el resultat a estat excel·lent.
INGREDIENTS
Mongetes gitanes
8 gambes
250 g de cloïsses
1 ceba
1 tomàquet
Oli d’oliva
Sal
Pebre negre
Desgranem les mongetes i reservem
A una cassola posem oli i confitem la ceba que
ja tenim ratllada, quan la tinguem una mica enrossida, afegim el tomàquet també
ratllat, espolsem amb una mica de sal i deixem coure.
Quan tinguem el sofregit ben concentrat, hi
aboquem les mongetes, cobrim amb aigua, tapem la cassola i deixem coure uns
vint-i-cinc minuts, sempre vigilat que no els falti suc, doncs podríem posar-hi
una mica més d’aigua. Passat el temps, comprovem que els falta poc per estar
cuites hi posem, les gambés i les cloïsses.
Quan les cloïsses s’hagin obert, remenem el
conjunt, tapem i passats uns cinc minuts ja ho podem porta a taula.
Que bones aquestes mongetes! I amb les gambes i les cloïsses ha de sortir un plat exquisit! Boníssim!
ResponEliminaUn petonet!
Ostres amb l'acompanyament que li has posat a aquestes mongetes han d'estar de vici! Un plat de diumenge! Un petó bonica!
ResponEliminaLes receptes que m'agraden
No conec aquestes mongetes! però ténen una pinta...ummmmmm!!
ResponEliminaPetonets
sort d'en Leo, que hem pogut gaudir d'aquest plat fantàstic. Bo, Sión!!
ResponEliminaUfff tiene que estar delicioso del todo!!! menuda pinta mas buena tiene!
ResponEliminaquina sort poder tenir aquestes mongetes!!!! tenen una pinta boníssima. petonets guapa
ResponElimina