CANELONS DE CARXOFES I CISTELLETS
Quan vaig preparar aquests canelons, em va sobrar una mica del farcit, el vaig guardar per fer-ne alguna tapa pel diumenge.
Com que tenia els cistellets de l’Ikea, és una
bona opció, posant-hi la nansa de llonganissa.
INGREDIENTS
6 cors de carxofes
1 ceba
50 g de pernil a taquets
8 tomàquets madurs grossos
4 cullerades de crema de llet de 35º
1 cullerada de mantega
50 g de farina
Plaques de canelons
1 got de cervesa
Oli d’oliva
Sal
Sucre
Pebre negre
Comencem per la salsa de tomàquet. Ratllem els
tomàquets, posem la polpa amb un polsim de sal i un de sucre, a una paella amb
un raig d’oli, la portem al foc, deixem coure fins que tinguem la salsa al
nostre gust. Anirem remenant de tant en tant.
Triturem ben fina la ceba, la posem a una
cassola amb els cors de les carxofes tallats a juliana, un polsim de sal i un
raig d’oli. Deixem sofregir a foc lent durant uns deu minuts, passat el temps
hi aboquem la cervesa, deixem que redueixi. Reservem
A una altra cassola posem la mantega, quan la
tinguem desfeta, afegim la farina i un got d’aigua calenta, remenem contínuament, afegim
un polsim de sal i un de nou moscada. Deixem coure bé la farina.
Retirem la cassola del foc, en aquest punt hi
posem les quatre cullerades de crema de llet, el formatge ratllat, la ceba, les
carxofes i els taquets de pernil, remenem perquè quedin tots els ingredients
molt ben incorporats, si fes falta podem rectificar de sal. Deixem refredar.
Bullim la pasta dels canelons, com tinguem
costum de fer-ho. Els farcim del preparat que tenim reservat, posant-los a la
safata per anar al forn, que ja tindrem untada amb mantega.
Escampem per sobre la salsa de tomàquet, acaben
empolsinant amb formatge ratllat, la quantitat al nostre gust.
Portem la safata al forn que ja tenim
preescalfat per gratinar.
Quina bona idea els canelons farcits de carxofa, me l'apunto.
ResponEliminaUna abraçada.
Estaben molt bons, celebro que t'agradin.
EliminaUna abraçada