MELÓS DE GALTA DE PORC AMB CEBETES CARAMEL•LITZADES
INGREDIENTS
6 galtes de porc
10 cebetes petites
Sal
Pebre negre
PER LA SALSA
1 porro
4 pastanagues
2 fulles de llorer
2 cebes
300 ml de vi negre
Aigua
Sal
Desossem les galtes o bé demanem a la carnisseria
que ens ho facin. En queden dues peces, vaig fer servir les grosses i les
petites les vaig reservar per una altra preparació.
Les salpebrem i posem a una safata amb un raig
d’oli, la portem al forn que tindrem escalfat a 145 ºC, deixem coure durant
dues hores, girant-les de tant en tant. Aquesta operació la podem fer el dia
abans.
Mentrestant courem les cebetes. Les pelem i
posem a un cassó amb oli, les portem al foc a una temperatura molt suau, les
anirem remenant de tant en tant fins que les tinguem confitades.
Preparem la salsa, el porro, les pastanagues i
les cebes tot tallat a juliana, i ho posem a una plata pel forn, amb el llorer
i el vi negre, deixem que cogui durant una hora a 180 ºC, quan veiem que tot
està ben rostit, posem-ho a una cassola, afegim aigua fins a cobrir-ho,
rectifiquem de sal i deixem bullir a foc mitjà fins que redueixi.
Després, colem la salsa i l’aboquem a la
safata on tenim les galtes.
Una bona estona abans de menjar-nos-les,
portem la safata al forn, que tindrem escalfat a 160 ºC, deixem coure una mitja
hora. Ja les tindrem a punt per servir.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada