AMANIDA DE CARXOFES I POP AMB ROMESCO
6 carxofes
150 g de pop bullit
Fulles d’escarola blanca
Oli de gira-sol
Sal
Pebre negre en gra
Orenga
Salsa Romesco Ferrer
PER A LA VINAGRETA
25 ml de vi blanc dolç
25 ml de vinagre de Mòdena
50 ml d’oli d’oliva
Netegem les carxofes, traiem les fulles més
dures i espuntant la resta. Les tallem en vuit trossos rascant-ne les barbes,
les introduïm en una olla cobertes, amb oli de gira-sol, sal, pebre en gra i
orenga.
Amb el foc molt lent, gairebé al mínim, les
deixem coure 20 min. Passat el temps les retirem del foc i reservem.
Tallem a rodelles el pop, al moment d’emplatar l’escalfem
a una paella amb unes gotes d’oli. Per aquesta preparació el vaig
compra, bullit.
Preparem la vinagreta, barregem tots els
ingredients fins que emulsionin.
Netegem l’escarola i l’amanim amb la
vinagreta. Reservem
Per emplatar, posem un cèrcol sobre el plat,
col·loquem les carxofes; a sobre l’escarola amanida amb la vinagreta, acabem
amb el pop i l’amanim amb la salsa romesco.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada