AMANIDA DE CARXOFES I POP AMB ROMESCO



INGREDIENTS

6 carxofes
150 g de pop bullit
Fulles d’escarola blanca
Oli de gira-sol
Sal
Pebre negre en gra
Orenga
Salsa Romesco Ferrer

PER A LA VINAGRETA

25 ml de vi blanc dolç
25 ml de vinagre de Mòdena
50 ml d’oli d’oliva

Netegem les carxofes, traiem les fulles més dures i espuntant la resta. Les tallem en vuit trossos rascant-ne les barbes, les introduïm en una olla cobertes, amb oli de gira-sol, sal, pebre en gra i orenga.

Amb el foc molt lent, gairebé al mínim, les deixem coure 20 min. Passat el temps les retirem del foc i reservem.

Tallem a rodelles el pop, al moment d’emplatar l’escalfem a una paella amb unes gotes d’oli. Per aquesta preparació el vaig compra, bullit.

Preparem la vinagreta, barregem tots els ingredients fins que emulsionin.

Netegem l’escarola i l’amanim amb la vinagreta. Reservem

Per emplatar, posem un cèrcol sobre el plat, col·loquem les carxofes; a sobre l’escarola amanida amb la vinagreta, acabem amb el pop i l’amanim amb la salsa romesco.





Comentaris

Entrades populars