PEUS DE PORC AMB CARGOLS I LLAGOSTINS



 INGREDIENTS

2 peus de porc bullits (4 mitjos)
250 g de cargols bullits
12 llagostins
2 cebes
4 tomàquets madurs
1 got de cervesa
½ l de brou de carn suau
Una branca de farigola
2 fulles de llorer
Sal
Pebre negre
Oli d’oliva

PER A LA PICADA

8 avellanes
8 ametlles
1 llesca de pa fregit
3 grans d’all

En una cassola amb un raig d’oli sufragui’m la ceba tallada molt fina, quan comença a enrossir afegim les quatre meitats de peus de porc, els deixem uns minuts per cada costat, afegim la cervesa i deixem reduir.

Mentrestant, escaldem els tomàquets i els refredem amb aigua amb gel. Els pelem, traiem la grana, tallem a trossets petits i els afegim a la cassola. Salpebrem el conjunt i deixem coure uns cinc minuts. Passat el temps afegim els cargols, la farigola, el llorer i el brou de carn. Deixem coure uns quaranta minuts.

Fem la picada amb els alls, les avellanes, les ametlles i el pa fregit. Triturar molt bé i afegim-hi una mica del caldo de la cassola, l’incorporem a la cassola.

Posem els llagostins uns deu minuts abans d’acabar la cocció.

Per servir, al plat posem una meitat del peu de porc, uns quants cargols i tres llagostins a sobre, salsem i cap a taula. 

Ens farà falta una bona barra de pa.

Comentaris

Entrades populars