PEUS DE PORC AMB CARGOLS I LLAGOSTINS
2 peus de porc bullits (4 mitjos)
250 g de cargols bullits
12 llagostins
2 cebes
4 tomàquets madurs
1 got de cervesa
½ l de brou de carn suau
Una branca de farigola
2 fulles de llorer
Sal
Pebre negre
Oli d’oliva
PER A LA PICADA
8 avellanes
8 ametlles
1 llesca de pa fregit
3 grans d’all
En una cassola amb un raig d’oli sufragui’m la
ceba tallada molt fina, quan comença a enrossir afegim les quatre meitats de
peus de porc, els deixem uns minuts per cada costat, afegim la cervesa i deixem
reduir.
Mentrestant, escaldem els tomàquets i els
refredem amb aigua amb gel. Els pelem, traiem la grana, tallem a trossets
petits i els afegim a la cassola. Salpebrem el conjunt i deixem coure uns cinc
minuts. Passat el temps afegim els cargols, la farigola, el llorer i el brou de
carn. Deixem coure uns quaranta minuts.
Fem la picada amb els alls, les avellanes, les
ametlles i el pa fregit. Triturar molt bé i afegim-hi una mica del caldo de la
cassola, l’incorporem a la cassola.
Posem els llagostins uns deu minuts abans
d’acabar la cocció.
Per servir, al plat posem una meitat del peu
de porc, uns quants cargols i tres llagostins a sobre, salsem i cap a taula.
Ens farà falta una bona barra de pa.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada