ORADES ESCABETXADES
4 orades
4 cebes tendres grosses
4 pastanagues petites
4 tomàquets
8 dents d’all pelats
16 olives arbequines
1 l. d’oli d’oliva
¼ de l. de vi blanc
1/8 de l. de vinagre de xeres
1 cullerada sopera de pebre vermell dolç
1 cullerada de pebre negre en gra
Sal
Filetegem les orades, retirem l’espina i
tallem-les en quatre trossos. Salpebrem-los i daurem-los una mica, pel costat
de la pell. Reservem
A una cassola posem abundant oli i les cebes
tallades a trossos. Quan les cebes comencen a transparentar, afegim a la
cassola la resta de verdures. Deixem confitar uns moments tot el conjunt.
Passat al temps afegim a la cassola, el vi
blanc, el vinagre, el pebre vermell, el pebre negre i les olives.
Quan el líquid arrenqui el bull, introduïm-hi
el peix i retirem-lo del foc. Deixem refredar el peix dins l’escabetx.
Guardem el peix cobert amb el seu escabetx en
algun recipient amb tapa i esperem dos o tres dies abans de consumir-lo,
llavors estarà molt bo.
Muntem el plat, posant els talls de peix
utilitzant com a guarniment les cebes confitades, el tomàquet, les pastanagues
i les olives de l’escabetx.
Si ens en sobren, les podem guarda cobertes
amb l’escabetx a la nevera. Durant un parell de setmanes aguanten molt bé, comprovat.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada