ORADES ESCABETXADES





 INGREDIENTS

4 orades
4 cebes tendres grosses
4 pastanagues petites
4 tomàquets
8 dents d’all pelats
16 olives arbequines
1 l. d’oli d’oliva
¼ de l. de vi blanc
1/8 de l. de vinagre de xeres
1 cullerada sopera de pebre vermell dolç
1 cullerada de pebre negre en gra
Sal

Filetegem les orades, retirem l’espina i tallem-les en quatre trossos. Salpebrem-los i daurem-los una mica, pel costat de la pell. Reservem

A una cassola posem abundant oli i les cebes tallades a trossos. Quan les cebes comencen a transparentar, afegim a la cassola la resta de verdures. Deixem confitar uns moments tot el conjunt.

Passat al temps afegim a la cassola, el vi blanc, el vinagre, el pebre vermell, el pebre negre i les olives.

Quan el líquid arrenqui el bull, introduïm-hi el peix i retirem-lo del foc. Deixem refredar el peix dins l’escabetx.

Guardem el peix cobert amb el seu escabetx en algun recipient amb tapa i esperem dos o tres dies abans de consumir-lo, llavors estarà molt bo.

Muntem el plat, posant els talls de peix utilitzant com a guarniment les cebes confitades, el tomàquet, les pastanagues i les olives de l’escabetx.

Si ens en sobren, les podem guarda cobertes amb l’escabetx a la nevera. Durant un parell de setmanes aguanten molt bé, comprovat.



Comentaris

Entrades populars