PASTÍS PER EL 3é ANIVERSARI DE L’ONA





La nostra neta petita l’Ona el dia 1 va fer tres anys i aquest és el pastís amb gallines i conilletes que li vaig preparar.

INGREDIENTS

3 ous
200 g de sucre
200 g de farina
200 cc de llet
100 cc d’oli d’oliva
1 sobre de llevat
Ratlladura de pell de llimona

PER LA COBERTURA DE XOCOLATA

1 rajola de xocolata amb llet Nestlé postres
½ tasseta de llet
1 nou de mantega

PER ELS CONILLETS
  
100 g d’ametlla molta
20 g de sucre morè
Xocolata blanca

PER EL PASTÍS: A un bol posem els ous amb el sucre, batrem molt bé fins que ens quedi una barreja escumosa. Seguidament afegim l’oli i la llet, tornem a barrejar perquè s’incorporin bé.

En aquest punt aboquem la farina i el llevat que tenim tamisats, tornem a barrejar.

Ara ja podem posar-hi la ratlladura de pell de llimona, tornem a remenar perquè ens quedin tots els ingredients molt ben amalgamats.

Aboquem la barreja al motlle per coure’l i cap al forn que ja tindrem escalfat a 180 ºC, deixem coure uns quaranta minuts o fins que estigui al nostre gust. (Podem anar punxant-lo amb una broqueta per assegurar-nos que el tenim cuit). Reservem

Mentre se’ns refreda el pastís, aprofitem per preparar la cobertura de xocolata, posem una cassola amb aigua a escalfar, sense que arribi a bullir. Trossegem la xocolata, i la posem a un cassó amb la llet i la mantega, el posem dins la cassola per desfer la barreja al bany Maria, anirem remenant fins que comproven que ja la tenim al punt.

La deixem temperar uns moments. Anirem posant xocolata per sobre fins a aconseguir tenir-lo totalment recobert. Seguidament escampem per sobre unes quantes mini perles verdes.

PER ELS CONILLETS: A un bol posem l’ametlla molta, el sucre morè, barregem molt bé fins que ens quedi una massa de panellets. Anirem agafant, unes miques de massa n’anirem fen boletes, que portarem a coure al forn durant pocs minuts, fins que notem que han canviat de textura. Deixem refredar.

Amb la xocolata blanca seguirem els mateixos passos que amb la de llet. Quan la tinguem desfeta anirem sucant-hi les boletes de panellet, les posem sobre una graella  perquè pugui escorres la xocolata sobrant. Acabem posant-los-hi les orelletes i pintant els ulls i la boca.

Acabem el pastís decorant-lo amb els conillets, les gallines que són de joguina i l’espelma, FELICITATS PRECIOSA.










Comentaris

Entrades populars