PASTÍS PER EL 3é ANIVERSARI DE L’ONA
INGREDIENTS
3 ous
200 g de sucre
200 g de farina
200 cc de llet
100 cc d’oli d’oliva
1 sobre de llevat
Ratlladura de pell de llimona
200 g de sucre
200 g de farina
200 cc de llet
100 cc d’oli d’oliva
1 sobre de llevat
Ratlladura de pell de llimona
PER LA COBERTURA DE XOCOLATA
1 rajola de xocolata amb llet Nestlé
postres
½ tasseta de llet
1 nou de mantega
½ tasseta de llet
1 nou de mantega
PER ELS CONILLETS
100 g d’ametlla molta
20 g de sucre morè100 g d’ametlla molta
Xocolata blanca
PER EL PASTÍS:
A un bol posem els ous amb el sucre, batrem molt bé fins que ens quedi una
barreja escumosa. Seguidament afegim l’oli i la llet, tornem a barrejar perquè
s’incorporin bé.
En aquest punt aboquem la farina i el
llevat que tenim tamisats, tornem a barrejar.
Ara ja podem posar-hi la ratlladura de
pell de llimona, tornem a remenar perquè ens quedin tots els ingredients molt
ben amalgamats.
Aboquem la barreja al motlle per coure’l i
cap al forn que ja tindrem escalfat a 180 ºC, deixem coure uns quaranta minuts o
fins que estigui al nostre gust. (Podem anar punxant-lo amb una broqueta per
assegurar-nos que el tenim cuit). Reservem
Mentre se’ns refreda el pastís, aprofitem per preparar la cobertura de xocolata, posem una cassola amb aigua a escalfar, sense que arribi a bullir. Trossegem la xocolata, i la posem a un cassó amb la llet i la mantega, el posem dins la cassola per desfer la barreja al bany Maria, anirem remenant fins que comproven que ja la tenim al punt.
La deixem temperar uns moments. Anirem
posant xocolata per sobre fins a aconseguir tenir-lo totalment recobert. Seguidament
escampem per sobre unes quantes mini perles verdes.
PER ELS CONILLETS:
A un bol posem l’ametlla molta, el sucre morè, barregem molt bé fins que ens
quedi una massa de panellets. Anirem agafant, unes miques de massa n’anirem fen
boletes, que portarem a coure al forn durant pocs minuts, fins que notem que
han canviat de textura. Deixem refredar.
Amb la xocolata blanca seguirem els
mateixos passos que amb la de llet. Quan la tinguem desfeta anirem sucant-hi
les boletes de panellet, les posem sobre una graella perquè pugui escorres la xocolata sobrant.
Acabem posant-los-hi les orelletes i pintant els ulls i la boca.
Acabem el pastís decorant-lo amb els conillets, les gallines que són de joguina i l’espelma, FELICITATS PRECIOSA.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada