CARXOFES AMB RUL-LO DE PEU DE PORC





INGREDIENTS 

4 carxofes
2 peus de porc
4 talls prims de pernil
Arbrets de bròquil verd del Prat
½ l d’oli d’oliva
Sal
Pebre negre molt

Traiem els ossos dels peus, és molt fàcil si els posem dos minuts al microones, al màxim de la seva potencia, sobretot tapats amb paper film, perquè espeteguen molt.

Un cop els tinguem desossats, sobre un tros de film transparent de cuina, posem dos trossos encarats com si tinguessin els ossos, els emboliquem i lliguem les puntes com si fos un caramel. Els portem al congelador, ens serà més fàcil per poder-los manipular i coure.

Netegem les carxofes, deixem el cor ben net també per dintre per poder-les farcir. Les anirem posant a un cassó amb oli que ja tindrem una mica temperat.

Les portem al foc, a temperatura moderada que no arribin a bullir, les deixem coure uns quinze minuts o fins que les tinguem al nostre gust.

Quan les hàgem de servir, les traiem de l’oli, les posem sobre paper de cuina perquè perdin l’oli que els pugui haver quedat. Les salpebrem al moment d’emplatar-les.

Quan comprem el pernil demanem que ens el tallin primet.

D’un bròquil verd que havia comprat, en vaig treure uns abrets. Els vaig bullir amb un puntet de sal, passats uns 10 minuts els vaig escórrer i seguidament posats amb aigua i gel, perquè no perdés el seu color. Els deixem fins que siguin freds i els posem sobre papar de cuina.

Traiem del congelador els rul·los de peu de porc, els tallem per la meitat i deixem descongelar una mica. A una paella amb unes gotes d’oli anirem fregint els trossos de peu fins que els tinguem una mica enrossits i els anirem posant sobre els cors de carxofes.

Per servir, al plat farem un llit amb els talls de pernil i a sobre posem les carxofes amb el peu de porc, acabem posant els abrets de bròquil.

Comentaris

Entrades populars