PASTÍS PER EL 8è ANIVERSARI DE L’AINA



El dissabte va ser l’aniversari de l'Aina, la nostra princesa gran per aquest motiu li vaig preparar aquest castell. Que li va agrada molt com podreu comprovar a la foto del final. 

INGREDIENTS 

1 taronja grossa
250 g de sucre
250 g de farina
175 ml de crema de llet de 35º
3 ous
1 sobre de llevat ràpid (Royal)
100 g de mantega pomada 

PER A LA COBERTURA DE XOCOLATA 

1 rajola de xocolata amb llet Nestlé postres
½ tasseta de llet
1 nou de mantega 

PER LA DECORACIÓ 
Cucurutxos per gelats
Kit-Kat de xocolate amb llet
Virostes de colors

Untem el motlle on farem el pastís amb mantega, l’espolsem amb farina i el reservem a la nevera.

Pelem la taronja i reservem la pell. Anirem, traient els grills, sense la part blanca, vigilant que no quedi cap pinyol. Anirem posant-los al got de la batedora així com la pell que ja hi haurem tret una mica de la part blanca. Triturem fins que tinguem una crema molt fina. Reservem

A un bol batrem la mantega, pomada amb 200 g de sucre, en aquest punt afegim els rovells d’ou, batrem, quan els tinguem ben integrats afegim la crema de llet i la taronja triturada batrem molt bé tots aquets ingredients. (Els 50 g reservats són per les clares que també reservem després ens faran falta)

Barregem la farina i el llevat hi tamisem amb un colador ben fi. Incorporem-los a la barreja anterior.

A un altre bol batrem les clares d’ou. Quan ja tinguin una certa consistència, afegim-hi en dues vegades, els 50 g de sucre que tenim reservats i continuem batent fins que les tinguem ben fermes. Afegim-les a la preparació anterior amb moviments suaus de dalt a baix, que permetin l’entrada d’aire. Quan tinguem tota la pasta ben homogènia, l’aboquem a dins el motlle que ja el tindrem preparat.

Portem el motlle al forn que l’hem preescalfat a 200 ºC, deixem coure durant uns 40 – 45 minuts o fins que en punxar al centre amb un escuradents ens surti net.

Deixem refredar i ja el podrem desemmotllar. 

PER A LA COBERTURA DE XOCOLATA 

Posem una cassola amb aigua a escalfar, sense que arribi a bullir. Trossegem la xocolata, la posem a un cassó amb la llet i la mantega, el posem dins la cassola per desfer la barreja al Bany Maria, anirem remenant fins que comprovem que ja la tenim al punt.

La deixem temperar uns moments. Anirem posant xocolata per sobre fins a aconseguir tenir-lo totalment recobert.

Els cucurutxos de gelat els mullem uns 2 cm a la xocolata i els posem als quatre extrems del pastís.

Tallem els Kit-Kat a trossos de 2 cm, descartant el tros que ens queda del centre. Anirem enganxant per totes les voreres del pastís, simulant els merlets del castell.

Empolsinem el centre amb les virostes de colors i col·loquem les figures que a ella li agradem molt, així com l’espelma.





Comentaris

Entrades populars