VICHYSSOISE AMB LÀMINES DE BACALLÀ I PICADA DE PEBROTS VERMELLS
1 patata grossa
1 ceba tendra
40 g de mantega
2 cullerades d’oli d’oliva
2 dl crema de llet de 35º
1 dl de brou de carn natural
1 dl de llet
Pebre blanc
Sal
PER EL BACALLÀ TEMPERAT
1 llom de bacallà dessalat1 tros de porro
½ ceba tendra
3 cullerades d’oli d’oliva
Aigua
En una cassola a foc lent, desfem la mantega amb l’oli i daurem molt lentament la ceba, un cop la tinguem, afegim els porros trossejats petits, deixem fins que el tinguem enrossits. En aquest punt afegim les patates trossejades, donem unes voltes i afegim el brou. Deixem coure uns 40 minuts a foc suau.
Passat el temps triturem i colem. Afegim la llet, el pebre molt i que bulli uns moments. Tornem a passar per la batedora i colem. Afegim la crema de llet. Barregem molt bé, posem al punt de sal i deixem refredar a la nevera.
PER EL TEMPERAT DE BACALLÀ
En un casö amb aigua, posem les verdures, que bullim duran un parell de minuts. Passat el temps, afegim el bacallà i el deixem uns 3 minuts, traient-lo i deixa’m temperar.
Quan ja el tinguem tebi, anirem traient les làmines amb molta cura, les anirem pintant amb oli i reservem.
PER EL FINAL I DECORACIÓ
2 pebrots del piquillo (saltats amb oli i una mica d’all) picats molt finament, ametlles laminades i unes fulles de julivert fresc picat.
Servirem en un plat mig fondo, primer posem unes cullerades de vichyssoise, a
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada