BACALLÀ AL PIL-PIL, SOUS-VIDE

He fet moltes vegades bacallà al pil-pil, sol i acompanyat i sempre ens agrada molt com queda .

Amb tot el temps que fa que tinc la Klarstein per coure a baixa temperatura, encara no hi havia fet el bacallà i ja tocava. El prepares en uns moments i queda fantàsticament bé.

INGREDIENTS

2 lloms de bacallà dessalat
4 dents d’all
2 vitxos de caiena
3 ml d’oli d’oliva

Pelem i tallem a trossos els alls. Reservem

Partim per la meitat els vitxos de caiena. Reservem

Portem una paella al foc amb l’oli d’oliva, els alls i els vitxos el posem a escalfar i enrossim els alls. Quan els tinguem al punt els traiem i reservem.

Mentre es refreda l’oli, preparem el bacallà.

Preparem la bossa on introduirem el bacallà. Posem a dintre els dos talls de bacallà, incorporem l’oli que ja s’ha refredat, tanquem la bossa al buit al 100%.

El courem en un bany d’immersió a 65 ºC, durant 30 minuts.Passat el temps traiem la bossa, farem un petit tall a una punta de la bossa per poder decantar en una paella l’oli. Reservem el bacallà que s’aguantarà calent.

Amb un colador de malla molt fina, remenem i de seguida veurem la diferència de textura, continuem fent aquesta operació fins que a la cassola no hi quedi ni oli ni gelatina, quan ens sembli que tenim el pil-pil prou espès i lligat, hi posem el bacallà primer amb la pell cap dalt uns segons, després el girem i ja podem servir, acompanyem amb un all i un vitxo de caiena.

 


 

Comentaris

Entrades populars