CUIXES DE POLLASTRE MARINAT I ESPÀRRECS


INGREDIENTS

2 cuixes de pollastre
1 manat d’espàrrecs verds

 PER EL MARINAT

 2 cebes de figueres
1 taronja
1 manat d’orenga
Salsa de soja
Oli d’oliva
Sal
Pebre negre

Desossem les cuixes de pollastre. Tot seguit les salpebrem.

PREPAREM EL MARINAT

En una safata de vidre posem a la base un raig d’oli i un raig de salsa de soja, posem les cuixes desossades per damunt. Posem-hi per sobre la meitat de les cebes tallades a grills

Seguidament tallem la taronja per la meitat. Una de les meitats l’espremen per sobre de la ceba amb el pollastre. Un cop espremuda la tallem a quarts els col·loquem a les cantonades de la safata. L’altra meitat la recuperarem més tard.

Al marinat encara li faltarà que hi posem, l’orenga, un polsim de sal una mica més de salsa de soja i un bon raig d’oli.

Remenem-ho tot perquè es marinin bé tots els ingredients, tapat amb paper plàstic transparent, durant una hora a la nevera.

En els grills de taronja restants, els posen en un bol amb un pols de sal, oli d’oliva i una mica d’orenga. Reservem també a la nevera.

Passat el temps traiem la safata del pollastre i la taronja de la nevera i separem el pollastre.

En una graella calenta marquem a foc mig el pollastre, primer pel cantó de la pell. Quan el pollastre aconsegueixi un color daurat, abaixem la poténcia del foc, el girem pel costat de la carn, deixem fins que el tinguem caramel·litzat.

De les safates del marinat, reservem la ceba i els grills de taronja per l’emplatat, els passem uns moments per la paella i reservem.

Anirem tombant el pollastre perquè quedi ben enrossit de tots costats.

En una altra paella escalfem una mica d’oli, posem els espàrrecs verds amb un polsim de sal.

A un bol posem el suc del marinat i el deixem reduir. Ens servirà per amanir el pollastre a l’últim moment.

Per servir al plat posem la cuixa de pollastre a un costat, a l’altre costat els espàrrecs, escampem els grills de taronja i les llunes de ceba i amanim el pollastre amb la salsa reduïda.

 

  

 

Comentaris

Entrades populars