BRAONS DE PORC AMB CELERY
INGREDIENTS
2 braons de porc2 l de salmorra (100 g de sal per 1 l d’aigua
400 g de celery
60 g de mantega
25 g de farina
Oli d’oliva
Pebre negre
PER A LA SALSA
1
ceba tendra
½
porro
2
dents d’all
2
pastanagues
150
ml de vi negre
Restes
de celery
1
cullerada de pebre vermell de la Vera
Amb un ganivet mirem d’obrir-los per on tenen l’os més gros, el traiem ens quedaran oberts, però sencers i amb l’os prim que també el traurem.
Introduïm els braons amb salmorra durant 20 minuts. Passat el temps els traiem tota la sal amb un paper de cuina. Un cop nets de sal, el partim per la meitat i els lliguem cada tros amb fil de cuina.
Posem una cassola amb un raig d’oli al foc, mentrestant enfarinem els trossos de braó que tenim lligats i els posem a la cassola, anirem girant fins que els tinguem daurats.
En aquest punt els cobrim amb aigua i deixem durant 40 minuts.
Netegem i pelem el celery, el tallem a rodanxes hi posem els talls en una safata per al forn, (reservem les restes per a la salsa) posem la mantega per sobre i la portem al forn que tindrem escalfat a 170 ºC i deixem coure durant 1 hora.
A una altra cassola amb un raig d’oli posem els trossos de celery que ens han quedat i totes les verdures, els donem unes voltes per daurar-les una mica, afegim el vi negre i el pebre vermell, remenem hi o aboquem a la cassola dels braons, deixarem coure tot el conjunt uns 20 minuts més.
Passat el temps que ja tinguem els braons cuits els retirem, premsem i colem la salsa i els tornem a posar a la cassola, deixem uns 5 minuts i ja els tindrem llestos.
Traiem el celery del forn.
Per servir, al plat posem el celery a sobre dos trossos de braó, i salsem el conjunt.
Font de la recepta Xef Juan Roca
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada