CLOÏSSES, ROSSINYOLS I CEBA ROSTIDA
300 g de cloïsses grans
200 g de rossinyols
2 cebes tendres
1 tomàquet madur
½ got de vi ranci
1 got de suc de rostit
Oli d’oliva
Sal
Pebre negre
Tallem les cebes a tires de ¾ de cm, la posem en una cassola amb oli, i a foc lent la deixarem confitar. Passat el temps quan comença a canviar de color, hi posem el tomàquet ratllat i deixem continuar confitat tot el conjunt.
Quan ja tenim el sofregit de ceba i tomàquet al punt, hi afegim el vi, donem unes voltes, i aboquem el suc de rostit remenem i deixem que ens quedi tot ben integrat.
En aquest punt afegim els rossinyols, tornem a remenar i reservem.
Uns moments abans de servir, obrim al vapor les cloïsses, posem unes 10 cada vegada, i vigilant quan sobre una retirar-la de seguida, seguirem aquests passos amb totes, és una mica laboriós, però va molt bé perquè tenen la seva cocció òptima.
Quan ens en faltin poques per acabar posem la cassola a escalfar.
Anirem abocant els ingredients de la cassola sobre les cloïsses, ja podrem servir.
Ens
farà falta pa per al suquet que queda al plat.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada