SUQUET DE RAP I CALAMARSONS


INGREDIENTS

1 rap de 1.200 g

250 g de calamarsons

½ pebrot verd

2 tomàquets madurs

2 grans d’all

1 ceba gran

500 ml de fumet de peix

50 g d’ametlles torrades

1 llesca de pa fregit

Oli d’oliva

Sal

Pebre negre

Quan comprem el rap demanem que el cap i l’espina ens ho preparin per fer el fumet, els dos filets de la cua ens els tallin a talls de tres centímetres cadascun.

PREPAREM EL FUMET: en una olla posem els trossos d’espines del cap i els de la cua. Deixem coure durant uns 30 minuts. Passat el temps o colem i reservem el brou, per utilitzar-lo més endavant.

SELLAR EL PEIX: escalfem un raig d’oli en una cassola ampla a foc mitja-alt enrossirem una mica els tals durant 2 o 3 minuts per cada costat. Retira el peix i reservar, aprofitarem per segellar els calamarsons, donant-los unes voltes i els retirem.

PREPARAR EL SOFREGIT: a la mateixa cassola afegim una raig més d’oli sofregim la seva fins que ens quedi transparent. Afegim el pebrot verd tallat ben petit i l’all ratllat, deixem coure fins que tinguem aquests ben tendres. Incorporem-hi els tomàquets ratllats. Deixem coure una bona estoneta fins que el sofregit espessí i agafi un color dauradets, tots els sabors estaran ben concentrats.

PREPARAR LA PICADA: en el morter aixafem las ametlles i el pa fregit. Triturem fins a tindre una pasta homogènia.

INTEGRAR A LA CASSOLA LA PICADA I EL PEIX: a la cassola afegim la picada i barregem molt bé perquè es distribueixi amb el fumet que hi hem abocat. Col·loquem les rodanxes de rap i els calamarsons. Deixem coure durant uns set minuts o fins que tinguem el peix al nostre gust.

Deixem reposar uns minuts abans de portar a taula perques els sabors es



Comentaris

Entrades populars