SUQUET DE RAP I CALAMARSONS
1 rap de 1.200 g
250 g de calamarsons
½ pebrot verd
2 tomàquets madurs
2 grans d’all
1 ceba gran
500 ml de fumet de peix
50 g d’ametlles torrades
1 llesca de pa fregit
Oli d’oliva
Sal
Pebre negre
Quan comprem el rap demanem que el cap i l’espina ens ho preparin per fer el fumet, els dos filets de la cua ens els tallin a talls de tres centímetres cadascun.
PREPAREM EL FUMET: en una olla posem els trossos d’espines del cap i els de la cua. Deixem coure durant uns 30 minuts. Passat el temps o colem i reservem el brou, per utilitzar-lo més endavant.
SELLAR EL PEIX: escalfem un raig d’oli en una cassola ampla a foc mitja-alt enrossirem una mica els tals durant 2 o 3 minuts per cada costat. Retira el peix i reservar, aprofitarem per segellar els calamarsons, donant-los unes voltes i els retirem.
PREPARAR EL SOFREGIT: a la mateixa cassola afegim una raig més d’oli sofregim la seva fins que ens quedi transparent. Afegim el pebrot verd tallat ben petit i l’all ratllat, deixem coure fins que tinguem aquests ben tendres. Incorporem-hi els tomàquets ratllats. Deixem coure una bona estoneta fins que el sofregit espessí i agafi un color dauradets, tots els sabors estaran ben concentrats.
PREPARAR LA PICADA: en el morter aixafem las ametlles i el pa fregit. Triturem fins a tindre una pasta homogènia.
INTEGRAR A LA CASSOLA LA PICADA I EL PEIX: a la cassola afegim la picada i barregem molt bé perquè es distribueixi amb el fumet que hi hem abocat. Col·loquem les rodanxes de rap i els calamarsons. Deixem coure durant uns set minuts o fins que tinguem el peix al nostre gust.
Deixem reposar uns
minuts abans de portar a taula perques els sabors es
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada