CABELL D'ÀNGEL
INGREDIENTS
1 carbassa de cabell d'àngel
Sucre segons el pes un cop neta, en aquest cas 600 g.
Mitja
llimona per k. un cop neta
1 copa de vi dolç Moscatell d'Empordà de Espolla.
Encendrem
el forn a 180º - 190º C. Mentrestant sota l'aigua netegem molt bé la carbassa,
amb un ganivet fem uns talls a la pell, amb conta que es molt dura. La posem a
una safata fonda i la portem al forn durant uns 70 – 90 minuts aproximadament.
Passat el temps la traiem del forn, deixem refredar, la pell una vegada cuita surt molt facilment, traiem les llavors i els filaments més llarcs on hi van les llavors.
Passat el temps la traiem del forn, deixem refredar, la pell una vegada cuita surt molt facilment, traiem les llavors i els filaments més llarcs on hi van les llavors.
La
resta la posem a la balança per saber-ne el pes un cop neta. Jo hi poso 600 g
de sucre per quilo.
A una olla posem la carbassa, el sucre, la llimona i el vi dolç, la portem al foc i la deixem coure a foc molt lent durant una hora, anirem remenant molt sovint, perquè no s’enganxi, procurant desfer-la amb una forquilla.
A una olla posem la carbassa, el sucre, la llimona i el vi dolç, la portem al foc i la deixem coure a foc molt lent durant una hora, anirem remenant molt sovint, perquè no s’enganxi, procurant desfer-la amb una forquilla.
Quan
canvia de color i te un punt dauradet ja la tindrem llesta.
Traurem l'olla del foc i deixem reposar uns quinze minuts.
Passat el temps l’avoquem als pots que ja tenim esterilitzats, tapem hi els posem a l’inrevés. Quan s’hagi refredat
també tindrem els pots fets al buit. La guardem a un lloc fresc.
Hola Sion, noltros per fer-la no la trenquem sinó que la posam sencera dins el forn , i després la buidam i llevam les llavors. La posam a una greixonera amb el sucre i començam a fer la confitura. Tot són maneres , no?? Una besada
ResponEliminaUf! jo fa molts i molts anys també n'havia fet però no recordo pas com, hauria de revisar un llibre que tinc de conserves. Però les conserves fetes a casa com canvien, oi?
ResponEliminaUna abraçada
Quin bon aspecte! Aquest any un senyor del poble m'ha dit que em regalaria una carabassa de cabell d'àngel. Ara ja tinc la recepta.
ResponEliminaPerfecte!
Jo, com la Xisca, també la poso dins del forn, però ara fa temps que no en faig. L'any passat vaig comprar una carbassa i se'm va fer malbé abans que tingués un moment per fer la confitura!!!!!
ResponEliminaT'ha quedat amb un color preciós! I ben neta, no com la de compra, que a vegades et trobes trossets de closca o de llavors!
Quina sort, trobar un pagès tan amable! I a més, això de "nena", et devia agradar, oi?
Petons
No n'he fet mai, però ara m'estudio la recepta, a veure si trobo un pagès tan galant com el que vas trobar tu, jejej!!!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
No la he hecho nunca. Pero el cabello de angel en los botes tiene una pinta divina.
ResponEliminaBesets
Té molt bon aspecte...ara ja sé els passos per fer-ne. Em guardo la recepta.
ResponEliminaHola,
ResponEliminaNo l'he feta mai, però m'ho apunto per si de cas. Moltes gràcies! Petons
Mmmmm... que bonissim es el cabell d'angel!!!! Tant de bo em trobes un pages tan generos... ;-)
ResponEliminaAra a deleitar-nos amb receptes amb aquesta delicia!
Un petonas
Sònia
Aquests pots de cabell d'àngel tenen molt bona pinta, no sé si m'atreviria a fer-ho.
ResponEliminaPetons.
Segur que el cabell d'àngel fet a casa no té res a veure amb el que es compra. T'ha quedat guapíssima!
ResponEliminaQue rico el cabello de ángel, nunca me atreví a hacerlo, este se ve divino.
ResponEliminaMuchas gracias por publicar esa receta! Me la guardo para hacer cuando tengo calabazas de cabello de ángel. No sabía como se hace, pero gracias a ti, ya tengo la receta. No parece muy complicado!
ResponEliminaXisca
ResponEliminaCom molt bé dius tot son maneres, sempre sen aprèn una mica mes.
Però aquesta entre els meus records i les instruccions del pagès, ma quedat prou bé.
Petonets
Gemma
Totes les conserves fetes a casa son un altre cosa.
Petonets
SILVIA
Menys mal que no soc l’única a qui li regalen una carbassa jejeje !!!!!
Si la fas ja amb diràs
Petons
Margarida
ResponEliminaEs la primera vegada que en faig, i estic molt contenta del resultat.
Amb les instruccions del pagès, i amb lo afalagada que estava amb el “nena” així de bé a estar el resultat jejeje !!!!!
Molts petons
Dolça
Si desprès d’estudiar la recepta, trobes un pagès com aquell de ben segur que la fas. Jejeje !!!!!
Molts petons
Orquidea59
El resultado ha sido muy bueno.
Besos
Cristina
ResponEliminaTota teva, desitjo que si en fas et quedi molt bé
Petonets
La cuina de l’Eri
Gracies a tu, si t’agrada’t la recepta
Petonets
Encontrar la Felicidad en los Pequeños Detalles
Si que es molt bo. No crec que ni hagin gaires de pagesos com aquest, jo encara al•lucino, si m’expliquen no meu crec.
Petons
LA COCINERA DE BETULO
ResponEliminaI tant que t’atreviries, fas coses molt mes complicades.
Molts petons
Visc a la Cuina
Tens tota la raó, no te res a veure aquest amb el que comprava
No crec pas que en torni a comprar
Petons
Annie
No es complicado de hacer, solo necesitas tiempo.
Besos
Damilena
Cuando tengas calabazas merece la pena hacer cabello de ángel. Si pruebas de hacerla ya mes contaras el resultado
Besos
Que buena pinta tiene,ademas caserito,estara de lujo....ya me lo imagino con hojaldre ummm...de vicio!!
ResponEliminaBesets.
Sión i Miquel; Un cabell d'àngel que de de bensegur sap a gust celestial... i si les instruccions són del pagés, éxit assegurat.
ResponEliminaQue vagi de gust Miquel i Sión¡¡
Hola Sion, guapa tu
ResponEliminaquina sort, per la meva zona no es massa fàcil de trobar-ne ara, recordo que de petita a casa (soc de pagès jo ) el papa sempre en sembrava, i desprès feia confitura mig poble...temps era temps
mil petonets Susanna
Dels confits, el cabell d'àgel sempre es el que més m'ha agradat, i si es natural, encara més.
ResponEliminaUna abraçada
el cabell de angel mi madre siempre se lo hacia ella y tambien el horno y le quedaba de muerte y con el mismo color que te ha quedado Sion, pues a disfrutarla que te lo has merecido despues del trabajo de la confitura,
ResponEliminamiquel
A mi el cabell d'àngel no m'entusiasma, però fet a casa segur que el trobaria bo!!
ResponEliminaPetons
Sandra
Mesilda
ResponEliminaAmb pasta de full esta molt bo
Petons
JosepB Menja de bacallà
Les instruccions del pagès han estat la clau del èxit. Jejeje
Una abraçada
SUSANNA
De petita la feien a casa, jo portava temps amb ganes de fer-ne, però o no trobava carbasses o no tenia temps. Ara e aconseguit les dues coses.
Petons
Josep
ResponEliminaEs que es molt bo, a mi m’encanta i amb pasta de full Ummmm
Una abraçada
Miquel
Això de fer-la al forn es ben curiós, bé tot son maneres.
La feina a valgut la pena desprès de veure’n el resultat.
Una abraçada
Elsfogonsdelabordeta
La comprada per mi es massa dolça, fent-la a casa la avantatja es que la fas al teu gust.
Petons
Quina sort que et regalin una carbassa com aquesta!
ResponEliminaEl cabell d'àngel és un dels meus grans pendents, reconec que em fa una mica de mandra tot el procés...
Mai he fet cabell d'angel sempre el compro, pero clar no ha de tenir ni punt de comparació
ResponEliminapetonets
M'has fet recordar el temps que a la meva mare li portàvem una carabassa i feien la confitura de cabell d’àngel. Petons
ResponEliminaMai no n'he fet però m'encanta. M'apunto la recepta, fa molt bona pinta!
ResponEliminaMarta