DELICADESA DE MADUIXES I LLONGANISSA
Amb aquesta recepta participo a La recepta del 15, del mes de abril que organitzen Els fogons de la Bordeta i Xocolata desfeta
INGREDIENTS
INGREDIENTS
4 llesques de pa de pagès
150 g maduixots
50 g llonganissa a talls gruixuts
Fulles d’amanida al gust
Oli d’oliva verge extra
Unes gotes de vinagre de vi
Sal
Pebre
Traiem les crostes de les llesques del pa de pagès. Un cop tinguem les molles polides posem-les al forn a 100ºC durant uns quinze minuts, no tenen que ser torrades, nomes assecades per poder-les amanir millor.
Rentem els maduixots. Agafem 50 g i passem-los per el ratllador de tomàquet, pel costat gruixut, amanim amb unes gotes d’oli, un polsim de sal i reservem a la nevera. La resta de maduixots, reservem també a la nevera per tallar-los al moment de servir.
Traiem la pell a la llonganissa i tallem-la com bastons. Reservem
Preparem una mica de vinagreta, barregem en una tassa dues cullerades d’oli i unes gotes del vinagre, un polsim de sal i de pebre. Reservem
Escampem sobre les llesques de pa que tenim assecat, la ratlladura dels maduixots, com si fos un pa amb tomàquet. Amanim amb unes gotes d’oli.
A sobre de cada llesca repartim la amanida que tindrem regada amb la vinagreta, la resta de maduixots tallats a rodelles i a sobre els bastons de llonganissa.
A cada plat posem dues llesques una al damunt de l’altre.
Recepta del llibre 100 Plaers per Compartir de Carme Ruscalleda adaptada al meu gust
Uuuo, quina tapeta més orginal que has fet!! M'agrada molt!
ResponEliminaMoltes gràcies per participar en la Recepta del 15!
Petonets
Sandra
Me parece una receta muy original!! con tu permiso me la levo.
ResponEliminaSuerte en el concurso!
Besos
Que deliciosa y original!!....me ha encantado como te ha quedado!!......Abrazotes, Marcela
ResponEliminaQue original, longaniza y fresas.
ResponEliminaMe encanta la combinación.
Es que se ve delicioso.
Besets
una buena combinacion y sorprendente
ResponEliminamiquel
Quina combinació més diferent, s'haurà de tastar!!!
ResponEliminaLa recepta del 15 sempre em porta a combinacions que mai m'hauria imaginat. Felicitats per l'originalitat.
ResponEliminaQuina manera més original i bona de menjar maduixes! M'encanta!!! Petons
ResponEliminaEm sembla molt original i refrescant, no? Ideal per un sopar informal, amb tot de picadetes... Gràcies per la idea!
ResponEliminaBesos
I també delícia sens dubte! perquè té un aspecte diví!
ResponEliminaMolts petonetss
Una tapa ideal, la penso provar avui mateix, m'encanta la idea! ;)
ResponEliminaPetons!!
Hola Sión
ResponEliminaCulleres, que bona aquesta proposta.
Bona cuina
Una recepta ben original, segur que la combinació de gustos és molt bona.
ResponEliminaQuina combinació més original, m'heu deixat amb la boca ben oberta! Llonganissa i maduixes... això ho haig de provar!
ResponEliminaun "montadito" ben especial. M'has fet venir ganes de tastar-lo, per l'originalitat!!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Una altra proposta saladeta per al 15!. Una combinació original de sabors i colors!
ResponEliminaSou dels pocs per no dir els únics que no heu fet postres!
ResponEliminaQuina recepta més original...estic encuriosida per provar la textura de les maduixes amb la llonganisa.
Quina combinació! Caram, em costa imaginar-me el sabor, però ha de ser fantàstic. Uhm, s'haurà de provar això, eh? M'ho apunto!
ResponEliminaPetonets!!
Aquesta idea no m'hagués passat mai pel cap... :). Però llegint el post i aprofitant que tenia de les dues coses, he fet un assaig simplificat i força be...!. Salut!.
ResponEliminaAquesta recepta em va encantar!! I és que sent una recepta de la Rusca, no falla! ;)
ResponEliminaPetons!
Quina combinació!!! i segur que gustosa, les maduixes i deuen donar un punt de frescor... què bo!
ResponEliminaUna combinació sorprenent..
ResponEliminaLlastima q jo no la puc tastar.
Petonets
Si que hi han moltes maduixes als blogs !!! Sort al concurs i m'agrada molt com a sopar
ResponEliminapetonets i bona setmana
Uns entrants molt divertits! El contrast de dolç i salat m'agrada!
ResponEliminaVal, aquesta sí que no la coneixia... maduixes amb llonganissa... brutal.
ResponEliminaHola!
ResponEliminaJa he vist a molts blogs la combinació de les maduixes amb salat, i no ho he provat mai! Serà el meu nou repte! T´ha quedat molt xula la presentació.
Petons
Elsfogonsdelabordeta
ResponEliminaMoltes gracies, a mi també m’agrada molt participa amb aquesta idea tan fantàstica
Petons
Crismas
Es una receta del libro 100 plaers per compartir de la Ruscalleda
Un beso
Foodtravelandvine
Muchas gracias
Besos
Orquidea59
ResponEliminaLa combinación fue lo que me decidió prepararla
Besos
Miquel
Quan la proves encara et sorprèn més
Una abraçada
Visc a la cuina
Si la proves ja em diràs
Petons
Cristina
ResponEliminaEs lo bo d’aquesta convocatòria sobre un producte determinat
Petonets
La cuina de l’Eri
Si no es maça normal, però quan la menges et sorprèn molt agradablement
Petons
Queti B
Per un sopar d’estiu a base de platets queda deliciós
Molts petons
Ingrit
ResponEliminaJa entre nomes per la vista i en boca encara esta mes bé
Petons
Acabatdefer
Ja em diràs, segur que t’encanta
Petonets
La lionesa-Narcis
Una expressió molt encertada
Una abraçada
Annafs
ResponEliminaLa combinació es encertadíssima
Petons
Gemma
Si la proves t’encantarà, surt una mica de lo normal, es nota la ma de la Ruscalleda
Molts petons
Dolça
Es molt original i bo.
Petonets
Gloria
ResponEliminaSi que es original, però el resultat molt bo
Petons
Cristina
Segur que si la proves repeteixes
Petons
Marina
Com no me cansat de dir la combinació es especial i bona
Petonets
Ricard Sampere
ResponEliminaSenyor Ricard m’agrada que t’agradi, jejejeje
Una abraçada
Mercé
Es que tens l’èxit assegurat
Un petonas
Teresa
Les maduixes junt amb l’amanida li donen molta frescor
Petons
Neus
ResponEliminaSento molt que no la puguis tastar
Molts petons
Isabel
Es que es una convocatòria que fan els blogs de xocolata desfeta, i els fogons de la bordeta, cada mes d’un producte determinat
Petons
El taller de cuina
Es la gracia, frescor amb dolç i salat
Petonets
Starbase
ResponEliminaMai més ben dit....... brutal
Una abraçada
Anna
Moltes gracies
Desprès del 15 de Maig, les maduixes ens les menjaren d`un altre manera
Petons
Que original i ha d'estar boníssim a més!!
ResponEliminaJa m'ho menjaria :)
1 salutació!