TAPAS XV
RAVIOLIS DE BACALLA
INGREDIENTS
2 lloms de bacallà de 250 g c/un
1 pebrot vermell
1 pebrot verd
2 cebes tendres
4 tomàquets madurs
1 pot olives negres
1 llauna d’anxoves
Cibulet
Oli d’oliva
Sal
Posem el bacallà al congelador, mentre que preparem el farcit, desprès ens serà mes fàcil tallar-lo.
Tallem a dauets molt petits els pebrots vermell, verd i les cebes tendres, o sofregim amb una mica d’oli, quan sigui una mica daurat, posem els tomàquets també a dauets, sense llavors ni pell, deixem tot junt un minut procurant que no se’ns desfacin les verdures, traiem del foc i afegim la meitat de les olives tallades petites, les anxoves també a trossets i el cibulet.
A un casso posem la resta de les olives, cobrim d’oli i triturem amb la batedora, rectifiquem de sal. (Si no volem aquesta feina podem comprar un potet d`olivada negra). Reservem
El bacallà que tenim al congelador, el tallem amb la maquina de tallar embotits si en tenim, si no és el cas també el podem tallar amb un ganivet, el màxim de prim que poguem i desprès el tapem amb paper film i l’aplanem amb el cul d’una paella.
Posem els filets aplanats sobre el marbre, posant-ne dos fent com una creu, posem una cullerada del farcit preparat al centre, tanquem procurant que las puntes del tall de sota siguin les primeres a tancar i desprès les altres, els donem la volta, ja podem posar a la safata per servir, un al costat del altre. (Com que el bacallà és del salat, no ens cal cap cocció)
Al costat posem una mica del farcit, i unes fulles de cibulet.
ESPARRECS AMB LLENSOL
INGREDIENTS
1 manat d’espàrrecs verds
Formatge al gust
Oli d’oliva
Sal
Quan comprem el formatge demanem que ens el tallin a màquina, doncs ha de ser tallat molt prim.
Pelem els espàrrecs i els tallem el peu.
Posem una planxa al foc amb unes gotes d’oli, quan sigui calenta, posem els espàrrecs, salpebrem, quan els tinguem cuits els posem sobre el formatge que tenim al plat de servir, i posem un altre tall de formatge per sobre, deixant entreveure les puntes.
Reguem amb un raig d’oli d’oliva.
TOMAQUETS CONFITATS
INGREDIENTS
Tomàquets deshidratats Trevijano
Oli d’oliva verge
Sal
Pebre negre en gra
All
Agafem els tomàquets assecats, i els hidratem durant uns cinc minuts amb aigua temperada, els posem a una escorredora per treure-li tota l'aigua possible, i els eixuguem ben bé amb un drap de fil.
A un bol hi posem oli d’oliva verge, un polsim de sal, pebre en gra, i l'all tallat a llàmines (la quantitat depèn del gust a all que ens hi agradi), afegim els tomàquets deixant-los macerar durant una bona estona, un cop preparats els podem tenir molt de temps a la nevera.
Queden molt bé amb amanides, solts com aperitius, o per acompanyaments de carns i peixos.
Quines tapes més lluïdores! Sobretot m'ha agradat la del bacallà. M'encisa! I, a més, ara que tenim la talladora d'embotits, caldrà traure-li rendiment. Que bo!
ResponEliminaBesos
M'agraden totes tres, però sobretot el ravioli de bacallà. tan fresquet i gustós... no deixa de ser una versió innivadora de l'esqueixada, no trobes?
ResponEliminaTotes m'agraden...i ara que??? A fer un tast de cada una
ResponEliminaBessets
http://desdelacuinadelhort.blogspot.com/
el bacallà el tinc que fer !!! on vas estar la setmana passada que necessitava idees ??
ResponEliminapetonets
Sion, no cal dir rés, totes les paráules es veuen amb les fotos.........paco
ResponEliminaQuines tapes, a quina millor, ideals per una celebració. Petons
ResponEliminaUnes tapes delicioses i espectaculars!
ResponEliminaTotes tres delicioses però sobretot la del bacallà!! Em sembla que la faré aquest cap de setmana que tinc convidats. Gràcies. Una abraçada
ResponEliminaYo me quedo con las tres opciones. Ricas, ricas.
ResponEliminaBesets
Una de cada siuplau, que tenen una pinta brutal! El ravioli així queda genial! :)
ResponEliminaPetonets
Sandra
Quines tapes més originals i més ben presentades. M'han agradat les tres, cadascuna té la seua gràcia, ara me'n menjaria unes quantes com aperitiu per a sopar. Un beset.
ResponEliminaQuines tapes més bones... com m'agradent totes em quedo amb una de cada!
ResponEliminapetons
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaUn administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaunas tapes molt bones las tres
ResponEliminamiquel
Quines tapes més bones!!! Ara, a mi m'ha robat el cor la de tomàquets deshidratats!!! MMMM!!!
ResponEliminaNo sé amb quina quedar-me!!!Ptnts
ResponEliminaLes tres molt bones, però si tinc que triar em quedo amb la d'espàrrecs.
ResponEliminaPetons.
Jo si hi ha bacallà perdo el món de vista. Així que el meu vot està claríssim hehehe
ResponEliminaM´agraden les tres tapes i, sobre tot la presentació del plat del raviolis de bacallà: un 10.
ResponEliminaMe gustan las tres,pero el bacalao es mi debilidad...ademas la presentacion esta de lujo!!
ResponEliminaBesets.
Òstres!
ResponEliminaQuin assortiment de tapes més bo... Els raviolis de bacallà m'han encantat! Jo he farcit pebrots amb brandada de bacallà, però fet al revés trobo que té molta gràcia!
Fins aviat!
La Taula d'en Bernat
Queti B
ResponEliminaEs un mos molt bo, si el proves repetiràs, jeje sembla un anunci
Petons
El taller de cuina
Si porta els ingredients de l’esqueixada i algun més però amb un altre format
Un peto
Teresa
Aquesta es la gracia, que agradin totes tres
Petonets
Isabel
ResponEliminaAprenent a fer aquestes tapes, jejejejejeje
Molts petons
Paco
Moltes gracies, sempre es un gust tenir-te al meu bloc
Una abraçada
Angels
Aquestes tapes acostumo a fer-les els diumenges, sempre hi ha coses per celebrar, encara que vagin mal dades, no creus!!!
Petons
Josep
ResponEliminaMoltes gracies
Una abraçada
El plat blanc
El bacallà sempre entra bé, i amb aquest mos encara mes
Un peto
Orquidea59
Cada una en su genero, pero quedan resultonas
Besos
Elsfogonsdelabordeta
ResponEliminaA taula t’estan esperant!!!!!!
Petons
Asela Masià
Com li he dit als fogons a taula t’esperen
Un peto
La cuina de l’Eri
Dons vinga una més, al final això semblarà un convit, jejejeeje
Un petonas
Miquel
ResponEliminaMoltes gracies
Una abraçada
Francesc
Dons es la més fàcil de preparar, i els condiments son al gust del que els prepara
Una abraçada
Marta
Doncs amb totes no!
Un peto
LA COCINERA DE BETULO
ResponEliminaCom diuen per a gustos colors, i aquestes per a colors no queden.
Un petonas
Starbase
Ets dels nostres, si hi ha bacallà lo demes queda en segona part, esta clar que també cau no!
Una abraçada
Cristina
A taula t’estan esperant !!!!!!!
Petons
Mesilda
ResponEliminaTambé, a taula t’estan esperant !!!!!!
Petons
Anna
Jo també els faig els pebrots farcits però son calents, els raviolis farcits al reves son freds, dues maneres amb el mateix producte
Molts petons