EMPANADA DE “MORCILLA DE BURGOS”
L’Alberto cosí de la Maria la nostra jova, quan a
anat a veure la família, ha tornat a portar-nos unes “morcillas de Burgos “,
amb una d’elles he preparat aquesta empanada per el dinar de celebracions d’aniversaris amb la recepta que fa la seva mare .
INGREDIENTS
2 fulls de massa per a empanades
1 “morcilla de Burgos”1 poma Grand Smith
100 g de pinyons
1 ou
Oli d’oliva
Sal
Pelem i tallem la poma a trossets petits. A
una paella amb una mica d’oli i un polsim de sal, la saltegem, quan comenci a
transparentar, afegim els pinyons donem unes voltes fins que comencin a
enrossir-se una mica.
Traiem la pell a la “morcilla” la desfem una mica amb una forquilla, hi
l’afegim a la paella, deixem sufragi una mica tot el conjunt.
Mentrestant estirem una mica la massa, la
posem sobre paper sulfuritzat a la safata per anar al forn. Farcim amb el
preparat de la “morcilla” la poma i els pinyons, pintem les voreres amb l’ou
batut i tapem amb l’altre massa, doblegant una mica totes les voreres, perquè
quedi ben segellada.
Amb la resta del l’ou pintem tota l’empanada,
al centre fem un petit forat per deixar sortir el vapor del interior.
La portem al forn que ja tindrem preescalfat a
200 º C, deixem coure uns 20 minuts, o fins que la tinguem al nostre gust.
mmm! No sóc gaire de morcilla però m'encanta l'empanada. El que sí que és segur és que el Manel es posaria les botes amb aquesta empanada. Boníssima presentació, Sión.
ResponEliminaEl mateix passa a casa, aquesta al Miquel lí agrada molt i als fills també, pero per mi d’alguna altre cosa !!
EliminaPetons
M'agrada l'empanada pero la morcilla no li he trobat la gracia encara... Pero amb una bona botifarra de segur que tambe quedaria molt bona...
ResponEliminabessets
http://desdelacuinadelhort.blogspot.com.es/
Aquesta a la família els agrada molt, però per mi d’alguna altre cosa !!!!
EliminaPetons
Que original la empanada, que rica y la anoto!!!
ResponEliminaCelebro que te guste
EliminaBesos
Jo aquest farcit el faig servir per fer uns caramels amb pasta brik...
ResponEliminaPetonets.
Amb el que els agrada a la família aquest farcit, tinc que venir a buscar la recepta del caramels
EliminaPetons
jo mira que no soc massa de botifarres, pero reconec que aquesta morcilla és lo mas!!!! i amb poma, hojaldre i pinyons....perdria els "horemus"! jeje petons
ResponEliminaSi t’agrada la morcilla, es una recepta per a tu jejeje
EliminaPetons
Quina pena no tenir un Alberto a la meva família, aquesta empanada és tot un luxe!
ResponEliminaMoltes gracies
EliminaPetons
Sensacional!!!!!!
ResponEliminaMe encanta esta receta.
Un besito
Celebro que te guste
EliminaBesos
Què bona combinació de la botifarra de burgos amb la poma. I si a tot això li sumem aquesta deliciosa pasta per empanadas... ... doncs no vegis, que meravella. Es veu abolutamente deliciosa. Un petó.
ResponEliminaNo és que jo sigui gaire amant de les empanades, massa pasta. Tanmateix els ingredients: la poma amb pinyons i el botifarró han de ser una molt bona combinació per a fer-ne una coca; una idea similar amb menys pasta.
ResponEliminaUna abraçada.
Saludos Sión, si observas que no entro a tu cocina, el motivo es que cuando publicas algo, en mi página no se refleja tu entrada, me pasa lo mismo que con cinco amig@s más, no se a que será debido, por lo tanto he de guiarme con tus comentarios que dejas en otros blogs,, y por cierto una vez mas te felicito por la maravillosa coca con morcilla de burgos que has preparado, para mi es deliciosa..............saludos paco
ResponElimina