EMPANADA DE “MORCILLA DE BURGOS”


 
 
L’Alberto cosí de la Maria la nostra jova, quan a anat a veure la família, ha tornat a portar-nos unes “morcillas de Burgos “, amb una d’elles he preparat aquesta empanada per el dinar de celebracions d’aniversaris amb la recepta que fa la seva mare .

INGREDIENTS

2 fulls de massa per a empanades
1 “morcilla de Burgos”
1 poma Grand Smith
100 g de pinyons
1 ou
Oli d’oliva
Sal

Pelem i tallem la poma a trossets petits. A una paella amb una mica d’oli i un polsim de sal, la saltegem, quan comenci a transparentar, afegim els pinyons donem unes voltes fins que comencin a enrossir-se una mica.

Traiem la pell a la “morcilla”  la desfem una mica amb una forquilla, hi l’afegim a la paella, deixem sufragi una mica tot el conjunt.

Mentrestant estirem una mica la massa, la posem sobre paper sulfuritzat a la safata per anar al forn. Farcim amb el preparat de la “morcilla” la poma i els pinyons, pintem les voreres amb l’ou batut i tapem amb l’altre massa, doblegant una mica totes les voreres, perquè quedi ben segellada.

Amb la resta del l’ou pintem tota l’empanada, al centre fem un petit forat per deixar sortir el vapor del interior.

La portem al forn que ja tindrem preescalfat a 200 º C, deixem coure uns 20 minuts, o fins que la tinguem al nostre gust.



Comentaris

  1. mmm! No sóc gaire de morcilla però m'encanta l'empanada. El que sí que és segur és que el Manel es posaria les botes amb aquesta empanada. Boníssima presentació, Sión.

    ResponElimina
    Respostes
    1. El mateix passa a casa, aquesta al Miquel lí agrada molt i als fills també, pero per mi d’alguna altre cosa !!
      Petons

      Elimina
  2. M'agrada l'empanada pero la morcilla no li he trobat la gracia encara... Pero amb una bona botifarra de segur que tambe quedaria molt bona...
    bessets

    http://desdelacuinadelhort.blogspot.com.es/

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aquesta a la família els agrada molt, però per mi d’alguna altre cosa !!!!
      Petons

      Elimina
  3. Jo aquest farcit el faig servir per fer uns caramels amb pasta brik...
    Petonets.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Amb el que els agrada a la família aquest farcit, tinc que venir a buscar la recepta del caramels
      Petons

      Elimina
  4. jo mira que no soc massa de botifarres, pero reconec que aquesta morcilla és lo mas!!!! i amb poma, hojaldre i pinyons....perdria els "horemus"! jeje petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si t’agrada la morcilla, es una recepta per a tu jejeje
      Petons

      Elimina
  5. Quina pena no tenir un Alberto a la meva família, aquesta empanada és tot un luxe!

    ResponElimina
  6. Sensacional!!!!!!
    Me encanta esta receta.

    Un besito

    ResponElimina
  7. Què bona combinació de la botifarra de burgos amb la poma. I si a tot això li sumem aquesta deliciosa pasta per empanadas... ... doncs no vegis, que meravella. Es veu abolutamente deliciosa. Un petó.

    ResponElimina
  8. No és que jo sigui gaire amant de les empanades, massa pasta. Tanmateix els ingredients: la poma amb pinyons i el botifarró han de ser una molt bona combinació per a fer-ne una coca; una idea similar amb menys pasta.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  9. Saludos Sión, si observas que no entro a tu cocina, el motivo es que cuando publicas algo, en mi página no se refleja tu entrada, me pasa lo mismo que con cinco amig@s más, no se a que será debido, por lo tanto he de guiarme con tus comentarios que dejas en otros blogs,, y por cierto una vez mas te felicito por la maravillosa coca con morcilla de burgos que has preparado, para mi es deliciosa..............saludos paco

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars