BRAÇ DE GITANO AMB CREMA DE LLIMONA
Aquesta recepta és per participar en el repte que ens proposa la Mercè del blog Destapant Cassoles, del Blog al Plat.
Es tracta de triar una recepta del blog que
ens proposi i fer-la nosaltres amb la nostra versió, o bé que seguim les instruccions que ens detallen.
Aquest més el blog triat és, el de la Gemma de La cuina de casa
Jo a més de seguir les instruccions de la Gemma
he fet la crema al meu gust.
INGREDIENTS
Pel pa de pessic:
3 ous
100 g de Farina
100 g de sucre
Per l’almívar:
50 g de sucre
50 ml d’aigua
Un rajolí d’anís sec
Per la crema:
100 ml d’aigua
150 g de melmelada de llimona (recepta aquí)
100 g de sucre
2 ous
40 g de Maizena
3 fulls de gelatina
Per decorar:
Crocant d’ametlla
Pols de cacau
Per el pa de pessic:
Batrem els ous amb el sucre fins que en quedin
ben escumosos. Afegim la farina que ja tindrem tamisada, remenem molt bé.
Aboquem sobre una plata de forn coberta amb paper sulfuritzat (ha de quedar
primet no més de ½ cm de gruix). Deixem coure uns 10 minuts a 180º. Encara
calent, desemmotllem sobre un drap una mica humit, enrotllem i deixem refredar.
Per l’almívar:
Posem l’aigua i el sucre en un cassó, el
portem al foc i deixem bullir 3 o 4 minuts. Afegim el rajolí d’anís i reservem.
Per la crema:
Posem la gelatina en remull amb aigua freda.
Diluïm la melmelada de llimona amb l’aigua (reservant-ne
una mica).
Dissoldre la Maizena amb la resta d’aigua.
Batrem els ous i els barregem amb el sucre i la Maizena. Afegim la melmelada de
llimona que tenim preparada i ho portem al foc, remenant bé perquè no quedin
grumolls ni s’enganxi.
Quan la crema trenqui el bull, retirem-la del
foc, hi afegim la gelatina que tenim escorreguda, remenem perquè es dissolgui.
Filmem a pell i deixem refredar.
Desenrotllem el pa de pessic, humitegem-lo amb
l’almívar i escampem la crema per sobre reservant-ne una part. Tornar a
enrotllar, escampar-ne una fina capa de crema per sobre i enganxar-hi el
crocant d’ametlla. Decorar amb la pols de cacau i els flocs de xocolata.
Reservar a la nevera fins al moment de servir.
Molt bona recepta!!! fa molt de temps que no he fet un braç de gitano, tant que m'agraden! aquest t'ha quedat de 10!!!
ResponEliminaPetonets
CARAM SIÓN!, com sempre, has triat una recepta per lluïr-se!, espectacular!!!
ResponEliminaMoltes gràcies per participar a la convocatòria!
T'ha quedat genial, la pinta és espectacular!!!
ResponEliminaUna abraçada!
que booooooooooooooooo
ResponEliminaFantàstic! la llimona sempre baixa bé, encara que estigui en format braç de gitano.
ResponEliminaUna molt bona recepta per a "robar"-li a la Gemma, tot i que haurà estat difícil escollir-ne només una, oi? m'encanta el toc de la llimona, l'hauré de provar! un petó!
ResponEliminaT'ha quedat molt be!! Sembla de pastisseria! Petons
ResponEliminaNo he fet mai un braç de gitano i fa temps que en tinc ganes i més si veig receptes tan estupendes com aquesta
ResponEliminapetonets
Mira que he fet braços de gitano...però de llimona mai...aquest queda més que apuntat! Petons!
ResponEliminaJo tampoc no he fet mai un braç de gitano de llimona, m'encanta la idea! Un petó guapíssima!
ResponEliminaLes receptes que m,agraden
eeeeoooo! Moltes gràcies per participar, em fa molta il·lusió!!!!
ResponEliminaT'estàs convertint en una experta en postres, eh? je je je... tanta mandra que et feien al principi :)
M'encanta la idea de decorar el braç amb la melmelada i el crocant, queda super vistós!!!
Una abraçada!
Gemma moltes gracies, es que fer un postra dels teus no es difícil, ens ho expliques tan béeee.
EliminaJa li estic trobant el gustet, tot i que a mi el dolç no m’agrada gaire, però als de casa si.
Una abraçada
Molt bona idea Sión...i la de la crema de llimona, en prenc nota...
ResponEliminaPetonets.
ha de ser un pecat!! aquesta Gemma, com ens treu el nostre dolç interior eh! petons
ResponEliminaT'ha quedat un braç digne de pastisseria
ResponEliminaMuas
genial este brazo de gitano y ya sabemos que las recetas de la Gemma son buenas siempre y seguras de hacer y ademas permite tunealas a nuestro gusto
ResponEliminaUna abraçada