GELAT DE XOCOLATA A LA MENTA
INGREDIENTS
125 ml. de llet
275 ml de crema de llet de 35,1 % MG.
150 g de sucre
6 ous
100 g de xocolata negra
Un bon grapat de fulles de menta
½ cullerada d’estabilitzant per gelats
Trossegem la xocolata i reservem.
A un cassó posem la crema de llet, el portem
al foc i esperem que comenci a bullir. Retirem del foc, afegim-hi les fulles de
menta que ja tindrem netes i trossejades, les deixem infussionar fins que tinguem
la barreja una mica temperada, doncs ja aura deixat el gust de menta.
En aquest punt colem, afegim-hi la xocolata
que ja tenim preparada, anirem remenant perquè es dissolgui bé.
Batrem els ous amb el sucre fins que els
tinguem ben blanquejats, afegim la llet, ho portem al foc, deixem coure uns 5
minuts a foc molt suau, remenant contínuament.
Colem i ho afegim a la barreja anterior de la
xocolata. Afegim l’estabilitzant, remenem molt bé el conjunt. Deixem refredar
completament fora de la nevera.
Un cop tinguem la preparació freda, la portem
a la nevera durant un parell d’hores i ja podrem abocar-ho a la geladora.
Si no ens l’hem de menjar quan el tinguem llest, el podem guardar al congelador, traient-li la tapa però protegint-lo amb paper film.
Aquest gelat queda amb una textura molt cremosa.
Quina delícia de gelat, es veu tan cremós...
ResponEliminammm! Delicatessen, Sión!
ResponElimina