BRAONS DE PORC FARCITS, ACOMPANYATS AMB NAPS I BOLETS, TOT ESTRENANT LA CATAPLANA






INGREDIENTS

2 braons de porc
1 ceba grossa
3 pastanagues
3 tomàquets madurs
2 grans d’all
100 g de botifarra
40 g de panses sense pinyol
1 tassa de conyac
40 g de pinyons
1 ou
Mantellina de porc
Naps
Rovellons i gírgoles mini
2 gots de cervesa
Sal
Pebre negre molt

Posem les panses a rehidratar amb el conyac.

Per preparar el farcit: traurem la pell a la botifarra i posar-la a un bol, on i tenim un ou deixatat, afegir-hi les panses que ha tindrem rehidratades i escorregudes del conyac, posar-hi també els pinyons i una cullerada de pa ratllat.

Estendre sobre el marbre els braons, salpebrar per dintre, escampa-hi el farcit i enrotllar, tot embolicat amb la mantellina de porc i lligar-los amb fil de cuina.

Per preparar la bressa: tallar la ceba en juliana, les pastanagues a rodanxes, els tomàquets a trossos i els alls a làmines.

Posar oli a la cataplana, i les verdures. Quan tinguem les verdures, gairebé enrossides, afegir-hi la cervesa, deixant-la reduir. En aquest punt posar-hi els braons, que tindrem  enrossits per tots costats, per segellar la carn amb el farcit, tapar la cataplana i deixar coure a foc mitjà durant una hora.

Mentrestant escaldar els naps. A una paella amb una mica d’oli, fregir-los després d’enfarinar-los. Doncs ja els tindrem preparats per posar-los a la cataplana.

Netejar els bolets, per tindre’ls també preparats per afegir-los a la cataplana.

Passat el temps obrir la cataplana, passar la salsa pel colador xines, doncs al plat no m’agrada trobar-hi la bresa. Afegir-hi els naps, tornar a tancar-la i coure uns vint-i-cinc minuts més.

Ara és l’hora de posar-hi  els bolets, un cop a dintre, tancar-la i deixar-la coure uns vint minuts més.


LA CATAPLANA PORTUGUESA




Fa uns dies vaig rebre la cataplana, és un estri original de cuina, del sud de Portugal, és entre una cassola i una paella, aquesta formada per dues parts semiesfèriques unides per una frontissa i que es tanquen amb les dues nanses, com les antigues carmanyoles d’alumini, fent les funcions d’una olla de pressió, amb la que es poden cuinar els aliments al vapor, conservant-ne tots els sabors i olors.

Els antics artesans de l’Algarve portuguès la van començar a fabricar amb zinc, i més endavant la van fer amb coure material amb què estan fetes actualment, és molt maca, la podem porta a taula tancada i donar la sorpresa als comensals en obrir-la.

Aquí les comercialitza l’empresa familiar KPHome, entrant a la seva web i trobareu molts més detalls sobre mides, models i l’ús que els podem donar.



Comentaris

  1. Quin estri més xulo! ho vaig veure al blog de'n Manel, però no ho coneixia. Dius que funciona com olla al vapor? s'haurà de provar! Aquests braons deuen ser boníssims!!
    Petonets

    ResponElimina
  2. M'encanta! Gracies per l'explicació!

    ResponElimina
  3. Que maca la cataplana, i quina recepta més saborosa hi has preparat!

    ResponElimina
  4. Quin estri més original, no l'havia vist mai, segur que el menjar queda boníssim cuinat així. I aquesta recepta de braons ha d'estar per llepar-se els dits! Un petonàs guapísima!

    Les recpetes que m 'agraden

    ResponElimina
  5. Quin plat més bo, d'aquells que necessites un bon tros de pa al costat
    petonets

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars