AMANIDA RUSSA AMB SALSA DE SALMÓ FUMAT
INGREDIENTS
PER
L’AMANIDA
2
patates grosses
1 ou
2
pastanagues
Cogombres
amb vinagre
1
llauna de tonyina amb oli
3
cullerades de maionesa
Sal
Anet en
pols
PER
A LA SALSA DE SALMÓ
40 g de
salmó fumat
1 ou
½ cullerada
de les de cafè de sèsam
Unes
gotes de suc de llimona
3
cullerades d’oli de girasol
2
cullerades d’oli d’anet
Preparem
l’oli d’anet, a un cassó posem un bon raig d’oli, l’escalfem sense que arribi a
bullir, el retirem del foc i afegim una cullerada d’anet triturat. Deixem
refredar, ja tindrem l’oli per amanir.
Rentem
i bullim les patates amb pell i un polsim de sal. Les tindrem cuites quan al
punxar-les es quedin al seu lloc. Les traiem de l’olla i deixem refredar.
Bullim
els dos ous com tinguem costum de fer-ho. Els refresquem, pelem i reservem.
Bullim
les pastanagues, no deixant-les massa cuites. Les traiem de l’aigua i deixem
refredar.
Aixafem
lleugerament les patates amb una forquilla, tallem a rodanxes les pastanagues i
els cogombres. A un bol barregem els tres ingredients, afegim un ou dur i la
tonyina també tallats a trossos petits, empolsimem amb una mica de sal, posem
la maionesa i remenem perquè quedin ben integrats tots els ingredients.
Reservem a la nevera.
Preparem
la salsa de salmó fumat: A un bol posem l’altre ou dur, el salmó tallat a
trossos, el sèsam, la llimona, triturem amb el minipimer i emulsionem amb els olis
de girasol i d’anet.
Per
emplatar posem un cercle al plat, hi posem l’amanida, napem per sobre amb la
salsa de salmó fumat i empolsinem amb anet picat.
m'agrada l'amanida russa casolana. Jo sempre la compro feta però reconec que no té res a veure amb la de casa! i aquesta salseta...molt bé no? em sembla super fresca! petons
ResponEliminaUna manera diferent de pendre aquesta amanida! el salmó m'agrada moltíssim, l'haurem de tastar! petonets
ResponElimina