BACALLÀ AMB SALSA DE TARONJA I TINTA DE CALAMAR
INGREDIENTS
2 talls de bacallà de 200 g c/u
1 pebrot verd
1 ceba
100 g de calamar
125 ml de brou de Peix
1 gra d’all
Tinta de calamar
1 llesca de pa fregit
125 ml d’oli d’oliva
25 g de sucre
El suc de ½ taronja
Confitem el bacallà amb l’oli i els alls, a
foc molt baix durant uns 20 minuts.
Per a la base del plat: courem la meitat de la ceba i del pebrot verd tot tallat a daus,
afegim el calamar tallat com espaguetis, deixem confitar tot el conjunt, reservem
l’altra meitat de les verdures.
Per a la salsa de taronja: fem un caramel no gaire torrat amb el sucre i l’oli. Afegim-hi el suc
de taronja, i afegim els alls de confitar el bacallà. Deixem reduir.
Per a la salsa de tinta de calamar: sufragui’m la resta de ceba i pebrot verd que tenim reservats,
tallats a dauets. Afegim-hi la tinta de calamar, el pa fregit i a continuació
el brou de peix. Deixem coure uns minuts. Passat el temps, triturem amb el
túrmix i ho passem pel colador xines.
Per servir, a la base del plat posem, el
saltejat de la ceba, el pebrot verd i el calamar i a sobre posem el bacallà. Fem
un cordó amb la salsa de tinta, i sobre el bacallà posem els alls i la salsa de
taronja.
com m'agrada el bacallà, tinc unes ganes de menjar un llom com aquest! exquisit! petons
ResponEliminaBoníssim, a mi també m'encanta el bacallà!!
ResponEliminaA mi també m'agrada molt el bacallà i en menjo sovint. Amb aquesta salseta deu estar boníssim!!!!
ResponEliminaPetons
Quina bona pinta!! Boníssim!!
ResponEliminael bacallà està bo de tota manera! una salsa ben original!!! petons
ResponEliminaT'agafo la idea de la salsa de tinta de calamar...trobo que pot tenir mooooltes sortides a la cuina de peix! Petons!
ResponElimina