ESPATLLETES DE CONILL AMB EL LLOM FARCIT D’ORELLA DE PORC I ORELLANES
INGREDIENTS
4 espatlletes de conill
1 ceba petita
1 pastanaga
1 cabeça d’alls
Pebre negre
½ tomàquet madur
1 got de cava Gran Reserva Extra Brut 2011 de Celler Vell
250 ml de brou de pollastre
Oli d’oliva
PER EL LLOM DE CONILL
4 lloms de conill
Mantellina de porc
300 g d’orella de porc bullida
2 cebes petites
150 g d’orellanes de préssec
½ got de Cava Gran Reserva Extra Brut 2011 de Celler Vell
PER LA GUARNICIÓ
2 cebes tendres petites
2 patates
3 grans d’all
Tallem les orellanes a tires fines i les deixem en remull, cobertes amb el cava Gran Reserva Extra Brut 2011 de Celler Vell.
Fem una bresa amb la ceba, la pastanaga, els alls i el mig tomàquet, tot tallat a daus.
Salpebrem les espatlletes i les posem a rostit sobre la bresa, amb un bon raig d’oli. Passats un moments afegim el cava Gran Reserva Extra Brut 2011 de Celler Vell
i deixem evaporar l’alcohol. Un cop reduït i a mesura que les espatlletes enrosseixin, les retirem i les reservem a part. Quant les hàgim retirat totes, afegim el brou a la bresa per aconseguir una bona salsa. Quan la tinguem al nostre gust la triturem. ( No m’agrada trobar entrebancs a la salsa).
Pel llom de conill: tallem la ceba a tires fines i la fem coure en una cassola amb oli. Afegim-hi l’orella que ja tenim bullida i les orellanes, tot tallat a tires i, el cava amb el que les hem remullat. Salpebrem i deixem coure uns quinze minuts. Deixem refredar i farcim els lloms, els emboliquem amb la mantellina.
Per la guarnició, confitem en una cassola amb oli, les patates pelades i esqueixades .
Passem els lloms a una cassola amb una raig d’oli, una mica d’aigua i els coem al forn a 180 ºC, durant una mitja hora.
Passat el temps, afegim-hi les espatlletes, el seu suc i les patates, deixem coure cinc minuts més i ja podrem emplatar.
La resta del fantàstic cava, Gran Reserva Extra Brut 2011 de Celler Vell, ens a servit per maridar el plat.
Caray una delicatesen de receta y desde luego se merece este buen cava.
ResponEliminaUna abraçada
Gracies Miquel, estaba molt bo!!!
EliminaUna abraçada
Això és un plat de festa, i festa grossa! Li encantaria al meu home! Petonarros!
ResponEliminaSi que és de festa. Amb sap greu ja no en queda pel teu home jejeje
EliminaPetons
Ostras Sión...quina passada de recepta! I acompanyat de cava, no pot estar millor!!!
ResponEliminaPetons
Si que estaba molt bo GEMMA !!!
EliminaPetons
L'autor ha eliminat aquest comentari.
ResponElimina