ARRÒS AMB SÍPIA I GALERES
INGREDIENTS
1 sípia grosseta
300 g de galeres
300 g de cloïsses del Carril
200 g de musclos
1 ceba
2 tomàquets
Arròs
Sal
Oli d’oliva
PEL BROU
Peix de roca
1 tomàquet
1 ceba
Preparem un brou amb peix de roca.
Posem al foc una olla amb aigua, mentre
s`escalfa, netegem el peix, salem i a una paella amb oli, el fregim una mica,
quan el tinguem llest el posem a l’olla, amb l’oli que ha quedat sufragui’m la ceba i el tomàquet,
després tot cap a l’olla. Deixarem coure una mitja hora.
Posem les cloïsses a un cassó amb un grapat
de sal, perquè deixin anar la sorra que puguin porta, així en el cas de que en
portin, no ens la trobarem a l’arròs.
A un cassó, obrim els musclos que ja tindrem
nets, com tinguem costum de fer-ho. Reservem l’aigua d’obrir-los per afegir-la
al brou.
A una paella per fer l’arròs, posem oli,
salem i sufragui’m la sípia
tallada a trossos al nostre gust, reservem, amb el mateix oli, confitem la ceba
i després el tomàquet, quan ho
tinguem al punt, posem-hi la sípia que tenim reservada i les galeres crues i
empolsinades amb un punt de sal, donem unes quantes voltes, afegim l`arròs, enrossint-lo una miqueta, aboquem el
suc que hem recollit i el brou, en
aquest punt hi posem les cloïsses remenant de tant en tant, afegim els musclos
que tenim oberts i que els hem retirat una clova, esperem uns minuts més i ja
el tindrem llest.
ResponEliminaSión i Miquel; Quina olor d'all i salobre, que fa totplegat, el peix de roca , les galeres, el suc de musclos... quina munió de bon gust¡¡
Salutacions Miquel i Sión¡¡ :O)
Mmmmm....un dels meus arrossos preferits! Les galeres tenen un gustet tan especial! I pensar que far uns anys només les venien per fer caldo....
ResponEliminaPetonets,
Olga