GALERES FREGIDES
Quan és temps de galeres a més posar-les
amb els arrossos i fumets, les faig fregides que es com les menjava a casa els
pares a la meva joventut, estan delicioses. He aconseguit que el Miquel també en mengi.
Són molt fàcils de preparar. Comento un truc,
per menjar-les sense destrossar-se els llavis, que em van ensenyar els pares. Aquesta operació no es pot fer abans de
coure-les, perquè en perdérem tota la carn.
INGREDIENTS
400 g de galeres
Oli d’oliva
Sal
Esbaldim les galeres, les posem sobre paper de
cuina per recollir l’aigua que els pugui quedar i no esquitxin, quan les posem
a la paella.
Portem una paella amb oli al foc, mentrestant
s’escalfa, salem les galeres. Quan el tinguem calent, les anem posant una al
costat de l’altre, per la part de les potetes, sense amuntegar-les, passats uns
instants, els donem la volta i deixem que agafin un color vermellós. Ja les
tenim cuites.
Per menjar-nos-les, agafem una tisora petita i
anem retallant tota la vorera dels dos costats, aixequem-la pell de sobre i a
menjar, sense perill.
Molt bon truc! Són bonīssimes!
ResponElimina
ResponEliminaSión i Miquel; Les galeres, són un dels bons crustàcis que a mí m'agraden, fregides i fetes d'aquesta manera que ho expliques, imprescindibles en el repertori culinari.
Salutacions Miquel i Sión¡¡ :O)
Com més m'agraden! Per mi...no necessiten res més! Ma mare les feia així...era festa major!
ResponEliminaPetonets,
Olga