CANSALADA CUITA A BAIXA TEMPERATURA AMB XAMPINYONS
Fa un temps en Manel del blog Cuina Generosa
va publicar una recepta de Cansalada a baixa temperatura. Com que a mi la
cansalada m’agrada molt de totes les maneres, va queda pendent de preparar
aquesta recepta.
Ara ja tinc l’envasadora al buit, així doncs
he pogut preparar-la salpebrada al meu gust. Seguint les instruccions d’en
Manel ha quedat fantàstica.
Com que n’he fet un bon tros en tindre per vàries
preparacions.
INGREDIENTS
800 g de cansalada viada fresca
Sal
Pebre negre en pols
Una bossa d’embassar al buit
Vaig posar una olla coberta d’aigua al foc a
la temperatura més baixa, procurant que no arribes als 80º. Va estar-hi unes
tres hores i mitja. Passat el temps la vaig deixar refredar dins de la mateixa
aigua. Un cop freda vaig posar la cansalada a la nevera fins l’endemà que volia
preparar el plat. Ha quedat boníssima i molt melosa.
Per poder preparar el plat en vaig tallar uns
talls amb la màquina, i la vaig acompanyar amb xampinyons i suc d’un rostit. La resta la vaig congelar per altres
preparacions.
PER L’ACOMPANYAMENT
250 g de xampinyons
Suc d’un rostit que tenia al congelador
Vaig netejar els xampinyons, i els vaig tallar
a trossos. Un cop el suc de rostit estava descongelat i calent, vaig coure els
xampinyons que ja tenia salpebrats, quan estaven el punt que m’agraden i amb el
foc apagat, vaig posar-hi els talls de cansalada perquè s’escalfessin una mica.
Per servir, al plat vaig posar els talls de
cansalada una mica superposats, a sobre els xampinyons i salsat tot el conjunt.
m'alegro que t'hagi agradat, com tu dius, pot tenir molts usos, i està realment de vici hehehe
ResponElimina
EliminaI tant que esta de vici, en pocs dies l’he feta amb tres preparacions diferents, doncs en vaig fer un bon tros!! Moltes gracies per la recepta!!
Una abraçada