CROQUETES DE MASSA DE COLIFLOR AMB PERNIL I AMB BULL NEGRE
Quan vaig veure aquesta recepta d’en Manel del
blog Cuina Generosa, vaig pensa que al Miquel que no li agrada la coliflor,
preparada així potser en menjaria.
Vaig fer alguna petita variació i el resultat
va ser sorprenent, li van agradar molt les dues croquetes. Són boníssimes.
INGREDIENTS
1 coliflor
150 g de pernil
150 g de bull negre
2 ous
Farina
Pa ratllat
Oli d’oliva
Sal
Pebre negre molt
Separem els ramells del tronc i desestimem la
part més gruixuda.
Bullim la coliflor, coberta amb aigua i un
polsim de sal. Un cop la coliflor la tinguem cuita, l’escorrem molt bé, pressionant
fins perquè deixi anar tot el líquid.
Posem la coliflor en un bol, l’aixafem bé per
aconseguir un puré. Rectifiquem de sal si fes falta i una mica de pebre negre
molt.
En fem dues parts. A la primera, hi barregem
pernil salat tallat a daus petits.
A la segona, hi afegim un sofregit de ceba i
bull negre tallat també a daus petits.
Deixem refredar a la nevera. Vaig preparar-ho
el dia abans de fer les croquetes.
Per preparar-les, agafem porcions de massa,
els donem la forma de croquetes, les passem per farina blanca, per ou batut i
per pa ratllat.
Fregim en oli abundant, fins que les tinguem
enrossides.
Una massa força interessat!! Segur que són unes boníssimes croquetes!! Petó
ResponEliminaLa massa es molt bona, fins i tot pels qui no agrada la coliflor!!!
EliminaPetons