BACALLÀ AMB GAMBES I LA SEVA SALSA
2 talls de bacallà
8 gambes
Oli d’oliva
3 grans d’all
1 bitxo de Cayena
Sal
A un cassó amb oli calent a 65º, confitem els
alls i el bitxo, quan comencen a enrossir, hi afegim el bacallà (procurant que
quedi cobert) i el deixarem confitant
uns deu minuts, el traiem i reservem en calent.
Pelem les gambes i reservem-les a la nevera.
Els caps i les pells les posem a una paella amb un raig d’oli, les sufragui’m,
mentre les anem aixafant per extreure’n tot els seus sucs. Quan les tinguem
enrossides les aboquem a un cassó, les cobrim amb aigua i deixem bulli a foc
baix, fins que hagi reduït gairebé la meitat.
Quan tinguem feta la reducció, la passem pel
colador xines, empolsinem amb una mica de sal i reservem.
Posem una planxa al foc, unes gotes d’oli i
les gambes que courem mentre que emplatem la resta.
Per servir, posem un parell de cullerades de
salsa de gambes, a sobre el bacallà i acompanyem amb les gambes.
M'agrada molt el bacalla, amb gambes no l'he fet mai, ho probare te que estar molt bo
ResponEliminaSi t’agrada el bacallà i les gambes, de ben segur que t’agradarà!!
EliminaPetons