POLLASTRE AL FORN AMB ORENGA I PATATES
INGREDIENTS
2 pollastres
4 patates
1 llimona
Orenga en pols
2 gots de cervesa
2 gots d’aigua
Pebre blanc
Sal
Quan comprem els pollastres demanem què ens hi
treguin la carcanada, i ens separin les ales, els pits, i les cuixes.
Els pits i les carcanades les he reservat per
altres preparacions.
Esbaldim les ales i les cuixes, les mullem amb
suc de llimona i les deixem una mitja hora.
Passat el temps les retirem de la llimona, les
salpebrem, hi posem a la safata per anar al forn. Les amanim amb un raig d’oli,
la cervesa i l’aigua, empolsimen amb orenga molta i portem al forn, que ja
tindrem escalfat a 220 ºC, deixem coure una mitja. Donem la volta a tots els
trossos de pollastre i tornem a empolsinar amb orenga, deixem coure una altra
mitja hora.
Mentrestant pelem i tallem les patates a
rodanxes no massa gruixudes. Les fregim fins que gairebé estan enrossides.
En aquest moment posem les patates a la safata
sota del pollastre. Fins aquest moment l’he, cuit amb el ventilador, ara
engeguem també el gratinador, fins que el tinguem enrossit, pels dos costats.
Ja el podrem servir, posem les patates sota el
pollastre i salsem.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada