BOMBES DE PATATA AMB POP




INGREDIENTS

2 patates grosses
2 potes de pop cuites
Mantega
Oli d’oliva
Sal
Pebre blanc molt
1 paquet de créixens
Pebre vermell de la Vera

Bullim les patates amb pell, quan les tinguem cuites les escorrem. Deixem refredar una mica i les pelem.

Mentrestant tallem les potes de pop a rodanxes primes, l’amanim amb unes gotes d’oli i empolsinem amb sal i el pebre vermell. Reservem

Les aixafem amb una forquilla, quan les tinguem gairebé al punt, hi afegim una cullerada de mantega, barrejant perquè s’incorpori bé. Ha de quedar un puré fi i homogeni. Deixem refredar completament.

Per fer les bombes, sobre el marbre estenem un full de paper film, l’untem amb una mica d’oli d’oliva. Disposem una cullerada de puré de patata al centre. Posem a sobre un altre full de paper film, i amb l’ajuda del corró o amb el palmell de la mà, aplanem el puré fins que tinguem una circumferència plana de patata.

Retirem el paper film de sobre i al centre posem-hi unes rodanxes del pop que tenim amanit.

Agafem les quatre puntes del paper film i tanquem procurant fer una bola. Premem bé donant-li voltes al paper film tancant-la per dalt com si fos un caramel.

A l’hora de servir, escalfem en el microones a temperatura suau, les boles de patata sense retirar el paper film.

Per treure el paper film, hem de procurar no manipular gaire les boles de patata, perquè no perdin la forma.

 Al plat posem uns créixens, a sobre una bola de patata, amanim amb unes gotes d’oli,
unes escames de sal, i un polsim de pebre vermell.

Font de la recepta blog Bavette adaptada al meu gust.

Comentaris

  1. Fa una setmana vaig anar a parar a aquesta mateixa recepta de l'Ettore Cioccia, i ja he comprat pop per fer-la, em va semblar una presentació molt original.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  2. Com molt bé dius es una recepta molt original i bona. Quan la portes a taula sorprens gratament als comensals.
    Una abraçada

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars