BOMBES DE PATATA AMB POP
INGREDIENTS
2 patates grosses
2 potes de pop cuites
Mantega
Oli d’oliva
Sal
Pebre blanc molt
1 paquet de créixens
Pebre vermell de la Vera
Bullim les patates amb pell, quan les tinguem
cuites les escorrem. Deixem refredar una mica i les pelem.
Mentrestant tallem les potes de pop a rodanxes
primes, l’amanim amb unes gotes d’oli i empolsinem amb sal i el pebre vermell.
Reservem
Les aixafem amb una forquilla, quan les
tinguem gairebé al punt, hi afegim una cullerada de mantega, barrejant perquè
s’incorpori bé. Ha de quedar un puré fi i homogeni. Deixem refredar
completament.
Per fer les bombes, sobre el marbre estenem un
full de paper film, l’untem amb una mica d’oli d’oliva. Disposem una cullerada
de puré de patata al centre. Posem a sobre un altre full de paper film, i amb
l’ajuda del corró o amb el palmell de la mà, aplanem el puré fins que tinguem
una circumferència plana de patata.
Retirem el paper film de sobre i al centre
posem-hi unes rodanxes del pop que tenim amanit.
Agafem les quatre puntes del paper film i
tanquem procurant fer una bola. Premem bé donant-li voltes al paper film
tancant-la per dalt com si fos un caramel.
A l’hora de servir, escalfem en el microones a
temperatura suau, les boles de patata sense retirar el paper film.
Per treure el paper film, hem de procurar no
manipular gaire les boles de patata, perquè no perdin la forma.
Al plat
posem uns créixens, a sobre una bola de patata, amanim amb unes gotes d’oli,
unes escames de sal, i un polsim de pebre
vermell.
Font de la recepta blog Bavette adaptada al
meu gust.
Fa una setmana vaig anar a parar a aquesta mateixa recepta de l'Ettore Cioccia, i ja he comprat pop per fer-la, em va semblar una presentació molt original.
ResponEliminaUna abraçada.
Com molt bé dius es una recepta molt original i bona. Quan la portes a taula sorprens gratament als comensals.
ResponEliminaUna abraçada