ALETES DE POLLASTRE A LA BRASA AMB HUMUS
10 aletes de pollastre
Herbes orenga i farigola
2 cullerades de suc de taronja
1 cullerada de quètxup
½ cullerada de vinagre
PER A L’HUMUS
300 g de cigrons cuits
30 g de mantega
30 g d’oli d’oliva
3 g de sal
2 g de comí
2 g de cúrcuma
3 g de pasta de sèsam torrat
Tortitas de blat
Sal
Pebre blanc
Per a l’humus base, triturem els cigrons amb
la mantega, l’oli i tots els condiments i les especies fins a aconseguir una pasta
molt fina i homogènia.
Preparem les aletes de pollastre eliminant-ne
totes les plomes i amanim-les amb sal, pebre, herbes aromàtiques al gust, suc
de taronja, quètxup i vinagre. Ho barregem tot bé i coem les aletes tapades al
forn uns 45 minuts a 160 ºC, fins que quedin cuites i tendres al nostre gust.
Posem les aletes a la graella a una distància
del foc que ens permeti daurar la pell sense cremar-la i les pintem amb el suc
resultant de la cocció al forn, que ens ajudarà a humitejar-les sobre la brasa.
Per servir, al plat posem les aletes de pollastre a la brasa, que acompanyarem amb l’humus. A part servim unes tortitas, que hem marcat sobre les graelles a l’últim instant.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada