ESCABETX DE SALMÓ
INGREDIENTS
400 g de salmó
400 g de salmó
1 cullerada
sopera de sal grossa
½ cullerada sopera de pebre negre en gra
2 fulles de llorer
6 branques de
julivert
2 branques de
farigola
1 cullerada
sopera de pebre vermell dolç de la Vera
½ l, d’oli d’oliva
300 g de vinagre
de sidra o de xeres
Traiem la pell al
salmó, i el tallem a daus d’uns 3 centímetres.
El posem a una
cassola ampla, perquè tots els daus de salmó estiguin en contacte amb el fons.
Afegim la sal, els grans de pebre negre, el llorer, el julivert, la farigola i
el pebre vermell.
Remenem amb les
mans el peix, amb molta cura, perquè es barregin molt bé tots els ingredients.
Amanim amb oli i el vinagre i posem la cassola al foc, al mínim de la seva
potencia, perquè no s’enganxi a la cassola.
En el moment que
veiem que comença a bullir, apaguem el foc i deixem que s’acabi d’escabetxar en
el seu propi suc, amb la cassola tapada.
Per servir podem
acompanyar amb patates fregides, o una amanida d’escarola i amanida amb el suc
de l’escabetx.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada