ESCABETX DE SALMÓ





INGREDIENTS

400 g de salmó
1 cullerada sopera de sal grossa
½ cullerada  sopera de pebre negre en gra
2 fulles de llorer
6 branques de julivert
2 branques de farigola
1 cullerada sopera de pebre vermell dolç de la Vera
½ l, d’oli d’oliva
300 g de vinagre de sidra o de xeres

Traiem la pell al salmó, i el tallem a daus d’uns 3 centímetres.

El posem a una cassola ampla, perquè tots els daus de salmó estiguin en contacte amb el fons. Afegim la sal, els grans de pebre negre, el llorer, el julivert, la farigola i el pebre vermell.

Remenem amb les mans el peix, amb molta cura, perquè es barregin molt bé tots els ingredients. Amanim amb oli i el vinagre i posem la cassola al foc, al mínim de la seva potencia, perquè no s’enganxi a la cassola.

En el moment que veiem que comença a bullir, apaguem el foc i deixem que s’acabi d’escabetxar en el seu propi suc, amb la cassola tapada.

Per servir podem acompanyar amb patates fregides, o una amanida d’escarola i amanida amb el suc de l’escabetx.




Comentaris

Publicacions populars