CROQUETES DE POLLASTRE ROSTIT I CEPS

INGREDIENTS


1 pollastre
30 g de ceps deshidratats
2 cebes
2 tomàquets madurs
1 cap d’alls
1 got de cervesa
1 got d’aigua
Mantega
Farina
I got de llet
Nou moscada
2 ous
Pa ratllat
1 patata
Sal
Oli d’oliva
Pebre negre

Tallem el pollastre a octaus i el salpebrem.

Posem oli en una cassola i la portem al foc. Quan el tinguem calent, hi posem el pollastre que ja tindrem salpebrat, daurem lleugerament per tots costats dels talls.

Quan els tinguem enrossits, hi posem les cebes i els tomàquets, tot tallat a trossos, els cap d’alls el partim per la meitat i també els posem a la cassola, donem unes voltes, afegim la cervesa i l’aigua. Deixem, evapora una mica, Tapem i fem coure a foc lent fins que estigui al nostre gust

Triturem les carns del pollastre i els ceps rehidratats i ben escorreguts, per preparar les croquetes.

En una cassola, posem un tall de mantega i unes cullerades del suc del rostit, afegim la carn del pollastre i els bolets que tenim triturats, remenem tot el contingut perquè quedi tot ben incorporat, afegim una cullerada de farina donant-ne unes voltes perquè cogui bé, hi aboquem un raig de llet, remenem i n’afegim una mica més, en aquest punt ratllem nou moscada i tornem a remenar perquè quedi tot ben integrat, hi repetim l’operació fins que ens quedi la massa ideal per fer les croquetes i al nostre gust.

Quan tinguem la massa llesta, deixem refredar. A mi m’agrada fer-la un dia per l’altre.

L’endemà que ja la tindrem freda, procedim donant forma a les croquetes, les passem per ou batut i per pa ratllat, i les fregim.

Segurament tindrem moltes croquetes, les que no necessitem aquell dia les podem congelar, un cop passades per ou batut i pa ratllat. Les posem en una safata, sense remuntar-les.

Després de congelades les poso en una carmanyola, sobre paper sulfurat perquè no s’enganxin les unes amb les altres i anirem fent capes així fins que les tinguem totes guardades i ja congelades.

A mi m’agrada acompanyar-les amb unes patates palla.

Pelem la patata i amb una mandolina la tallem tipus palla, les salem i fregirem fins que les tinguem enrossides al nostre gust.

Les retirem de l’oli i les anirem posant uns instants sobre paper de cuina per retirar l’excés d’oli que puguin portar.

Així acompanyem a les croquetes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





 


Comentaris

Entrades populars