LLUÇ AMB SALSA, CLOÏSSES I GAMBETES
4
talls de lluç
8
gambes
250
g de cloïsses
½
l de fumet de peix
1
got de cervesa
1
raig de vi blanc
2
alls
1
caiena
Farina
Oli
d’oliva
Com que els talls de lluç eren gruixudes, els vaig salar una estoneta abans perquè penetres a la carn.
Les cloïsses les vaig posar en un cassó amb un grapat de sal, perquè deixin anar la sorra que poguessin portar.
El fumet de peix el tenia al congelador fet d’una altra vegada.
Comencem la preparació: posen una cassola al foc amb unes cullerades d’oli , posem a ballar els alls filetejats prims i la caiena trinxada a foc mitja.
Enfarinem els talls de lluç i l’anirem posant a la cassola, afegim la cervesa i sacsegem la cassola perquè en vagui fen la salsa i arribant a tots els llocs.
Donem la volta als talls de lluç, ara anirem afegint el fumet segons veiem que ens demana el lluç, escampem una mica de julivert per dona més gustet.
Abaixem el foc una mica i deixem coure molt suaument, mentre que hi anem col·locant les gambes, deixem coure amb la cassola tapada.
Mentrestant en una paella hi posem les cloïsses que teníem purgant, amb un raig de vi blanc, retirant-les, quan es vaguin obrint.
Un cop totes obertes apugem una mica el foc per reduir el líquid que ha quedat, i l’afegim a la cassola amb les cloïsses.
Apaguem el foc i amb la calor residual s’acabarà de fer.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada