CARXOFES FARCIDES DE GAMBES AL ROMESCO
INGREDIENTS
4 carxofes
6 gambes
PER A LA SALSA ROMESCO
4 alls
1 cullerada sopera de pa
ratllat
50 g d’ametlles
un polset de safrà
1 cullerada de pebre en gra (segons el nostre gust)
1 nyora
1 tomàquet
un polset de safrà
1 cullerada de pebre en gra (segons el nostre gust)
1 nyora
1 tomàquet
Netegem les carxofes
perquè ens quedin els cors amb una tercera part de les fulles, com si fos una
cassoleta.
Les posem a bullir amb aigua, sal i unes gotes
de llimona, durant uns deu minuts. Quan les tinguem cuites, les posem sobre
paper absorbent per recollir l’aigua que els pugui quedar.
Mentrestant preparem la
salsa; posem a remullar, amb aigua tèbia la nyora, per poder treure-li la polpa
i piquem tots els ingredients en el morter, o amb la picadora.
Pelem les gambes, les
tallem a trossos salpebrem i les saltegem a una paella, amb unes gotes d’oli,
reservem. A la mateixa paella enrossim els caps, afegim una mica d’aigua i
deixem reduir, en aquest punt aixafem els caps i passem la salsa que ens queda
per el colador xines.
Aquest concentrat de
gambes l’afegim a la salsa romesco que tenim preparada. Escalfem el conjunt,
moment abans de servir.
Per servir, al plat posem
una cullerada de salsa romesco, a sobre les carxofes, farcim amb les gambes i
cobrim amb una bona cullerada de salsa.
La salsa romesco m'encanta, i dóna el toc a aquest conjunt senzill i sa. Me l'apunto! un petó!
ResponEliminaQueden molt bones,,desitjo que t’agradin!!
EliminaPetons
Has convertit a tres carxofes en un plat de luxe
ResponEliminaMuas
Queda un plat de festa!!
EliminaPetons
Que bones aquestes carxofes, Sión!! Molt ben aprofitades!
ResponEliminaEs una altre bona manera de menjar carxofes!!
EliminaPetons
Mare meva quina pinta té aquest plat, és de restaurant de luxe.
ResponEliminaI des de l'estranger no t'imagines com he salivat en veure les carxofes i el romesco.
Me l'apunto! Petons
Sento haver-te fet salivar, però estan molt bones, quan les provis ja em diràs!!
EliminaPetons
Aquest pla té molt bona pinta i a casa la salsa romesco agrada tothom. Queda anotada.
ResponEliminaUna abraçada.
Celebro que t’agradi!!
EliminaUna abraçada
Espectacular!! Si la faig a casa no dixaran res!
ResponEliminaHo farem!
Això es lo bo, que quan taula no en queda res jeje
EliminaPetons
una combinació sensacional, les carxofes amb el marisc combinen molt bé. I amb la salsa, ha de quedar molt gustós.
ResponEliminaRealment queda molt bo!!
EliminaPetons
No n'he fet mai, ho provaré!
ResponEliminaAnna
Si t’agraden el ingredients, el conjunt encara més!!
EliminaPetons
El plat ha de ser molt bo...però com l'has muntat em sembla espectacular! Petons!
ResponElimina