MANDONGUILLES DE CONFIT D’ÀNEC I CEPS AMB FAVETES
Abans de Nadal vaig preparar uns quants confits
d’ànec (aqui la recepta), per poder fer els canelons per Sant Esteve (aquí la recepta).
Com que és una mica entretingut, en preparo
una quantitat considerable per poder fer-ne diversos plats. Doncs un cop cuites
s’aguanten molt bé cobertes amb l’oli de coure-les, a la nevera.
He provat de fer aquestes mandonguilles, que
han quedat molt bones. A casa han dit "hem de repetir".
INGREDIENTS
2 confits d’ànec
10 g de ceps deshidratats
1 ou
1 cullerada de pa ratllat
Farina
¼ de litre de llet
½ k de favetes desgranades
Oli d’oliva
PER EL BROU FOSC
1 tomàquet
1 ceba
2 gots d’aigua
1 got de cervesa
Els ossos dels confits
Per preparar els confits d’ànec, la recepta aquí.
Posem a rehidratar els caps amb una mica
d’aigua tèbia.
Desossem els confits, reservem la pell i els
ossos, per preparar el brou.
A una cassola posem els ossos, la ceba, el
tomàquet, l’aigua i la cervesa, la portem al foc, deixem coure una mitja hora.
Passat el temps posem una culleradeta de farina, remenem, deixem coure uns deu
minuts més.
Retirem els ossos i passem la resta pel
colador xines. Reservem a una cassola.
Per preparar les mandonguilles, hem tallat molt petita la carn dels confits, i els ceps que ja tenim
rehidratats, o hem posat a un bol, amb l’ou i el pa ratllat, remenant molt bé
tot el conjunt, si fes falta podem posar-hi una mica més de pa ratllat.
Mentrestant posem una olla amb aigua al foc,
quan comenci a bullir posen un polsim de sal i les favetes, deixem coure en deu
minuts o fins que les tinguem al nostre gust.
Passat el temps les escorrem i les posem a un
bol que tindrem amb aigua freda, perquè aguantin el seu color verd.
Anirem fent les mandonguilles, les passem per
farina i cap a la cassola amb la salsa que ja tindrem calenta. Afegim les
favetes, escorregudes, deixem coure uns deu minuts i ja podrem servir.
Aquest és un plat de Festa Major! M' agrada molt la idea de fer mandonguilles amb confit d' ànec.
ResponEliminaQueden molt i molt bones, no esperava tant, val la pena la feina!!
EliminaPetons
Mmmmm...que bones aquestes mandonguilles! El confit d'ànec m'agrada molt! He fet croquetes, però encara no he fet mandonguilles. Prenc bona nota de la teva recepta!
ResponEliminaPetonets,
Olga
També havia fet croquetes, però aquestes mandonguilles les superen de llarc, val la pena la feineta!!
EliminaPetons
Sión
Me ha encantado la combinación de este plato, nunca lo hubiera imaginado. Bss.
ResponEliminaCelebro que te guste, queda muy rico.
EliminaBesos