PASTÍS DE MONGETES DE SANTA PAU I BOTIFARRA NEGRE
INGREDIENTS
300 g de mongetes de Sta. Pau
75 g del suc de bullir-les
2,3 g d’agar-agar
1 full de gelatina neutra
150 g de botifarra negre
Sal
Pebre blanc
PER A LA VINAGRETA
2 cullerades d’oli de sèsam
1 cullerada de vinagre d’arròs
1 cullerada de sèsam torrat
Sal
Pebre negre
10 gotes de soja
Oli d’oliva verge extra
A un bol barregem tots els ingredients de la
vinagreta, remenem molt bé i reservem.
Escalfem les mongetes amb el suc de la cocció,
passem-ho tot junt pel passapuré.
Posem el puré a un cassó amb l’agar-agar,
escalfem fins que arrenqui el bull, deixem bullir un minut.
Posem-hi un puntet de sal i pebre, afegim-hi
la fulla de gelatina que ja tindrem rehidratada, barregem-ho molt bé perquè es
dissolgui.
Tallem la botifarra a talls al llarg, no gaire
gruixuts i reservem.
A un motlle d’uns 10 x 14 cm, folrat amb paper
sulfurat, fem un llit amb la meitat del puré, a sobre posem la botifarra que ja
tenim tallada i acabem amb la resta del puré.
Deixem refredar totalment, reservem a la
nevera fins l’endemà, per poder tallar-lo per menjar-nos-ho.
Per servir, tallem a talls i acompanyem amb la
vinagreta que tenim preparada.
ResponEliminaSión i Miquel; La fotografía, sembla un tall de cansalada d'un gruix molt apreciable, però en la realitat és un bon pastís de monguetes, que amb l'agar-agar i la gelatina l'hi donen aquesta consistència de pastís.
Bona recepta, un altre manera de fer llegums¡¡
Salutacions Miquel i Sión¡¡ :O)
EliminaSi que es una altre manera molt bona de menjar llegum, així tothom en bol.
Una abraçada
UMMMMMMM QUINA PASADA DE BO
ResponEliminaSi que esta molt bo!!
EliminaPetons
M' agrada molt aquesta proposta, una presentació molt original i diferent.
ResponEliminaEs una tapa diferent i molt resultona!!
EliminaPetons