ARRÒS AMB CRANC BLAU DEL DELTA DE L’EBRE
El mes passat vàrem fer una excursió de 4 dies al Delta de l’Ebre. En tornar cap a casa anàvem carregats amb uns quants dels seus productes fantàstics.
Aquest cap de setmana li ha tocat el torn a aquest
arròs amb un Cranc Blau.
INGREDIENTS
1 cranc blau
2
calamars
½ k de musclos
1 ceba
2 tomàquets
Arròs Molí de Rafalet
Sal
Oli
PEL BROU
Peix de roca
1 tomàquet
1 ceba
Preparem un brou amb peix de roca.
Posem al foc una olla amb aigua, mentre
s`escalfa, netegem el peix, salem i a una paella amb oli, el fregim una mica,
quan el tinguem llest el posem a l’olla, amb l’oli que ha quedat sufragui’m la ceba i el tomàquet, i
desprès tot cap a l’olla. Deixarem coure uns vint minuts.
Obrim els musclos al vapor com tinguem
costum de fer-ho. Després els traiem de les cloves i reservem.
Netegem els calamars, els tallem a rodelles
i reservem.
Un cop descongelat, tallem el cranc blau en
quatre trossos. Reservem tota la salsa que ens queda a la clova en obrir-lo.
A la paella on farem l’arròs, posem oli i sufragui’m
els trossos de cranc blau, reservem.
Sufragui’m també les rodelles de calamars.
Quan les tinguem les reservem amb el cranc.
Amb el mateix oli, confitem la ceba i després
el tomàquet, quan ho tinguem al
punt, tornem a posar-hi el cranc, el calamar i la salsa que tenim a la clova
del cranc, donem unes quantes voltes i afegim l`arròs, enrossint-lo una miqueta, aboquem els musclos sense cloves i el
brou, que tenim preparat, anirem remenant de tant en tant, rectifiquem de sal
si fes falta, esperem uns minuts més i ja el tindrem llest.
No lo he comido el cranc blau, pero he oído hablar de el, seguro que le da un sabor riquísimo al arroz. bss.
ResponEliminaEsta riquísimo nosotros tampoco lo habíamos comido antes i repetiremos cuando podamos!!
EliminaBesos