MUSCLOS ESCABETXATS AMB VINAGRETA DE VERDURETES
Aquest escabetx de musclos, ja fa uns quants anys que el vaig fent, m'he adonat que encara no havia passat la recepta, queden molt i molt bons, gairebé sempre en tic a la nevera de preparats. Gracies per la recepta mestre Xesco Bueno.
1 kg de musclos
2 grans d’all
½ ceba grossa
3 pastanagues mitjanes
Pell d’una taronja
4 fulles de llorer
7 cullerades soperes de vinagre de Mòdena
Suc d’obrir els musclos
½ l d’oli d’oliva
Netegem els musclos, els obrim al vapor amb
una mica d’aigua. Just quan comencen a obrir-se els retirem de l’olla.
El traiem la clova i els reservem dintre del
seu suc, que haurem colat.
Preparem l’escabetx: tallem la ceba a llunes, els alls per la meitat. A una cassola amb
l’oli, daurem una mica aquests ingredients, passats uns moments afegim les
pastanagues tallades a bastonets, deixem coure, uns cinc minuts a foc suau.
En aquest punt afegim el vinagre i el suc dels
musclos, passats uns tres minuts i posem la pell de la taronja tallada a
trossos, deixem bullir cinc minuts més.
Ara és el moment de retirar la cassola del foc
i abocar-hi els musclos i la meitat de l’aigua que hem reservat d’obrir-los.
Esperem unes vint-i-quatre hores, abans de
menja’ns-els.
Si no ens els acabem, els podem reservar a la
nevera fins a gairebé dues setmanes, això sí que quedin ben coberts amb
l’escabetx.
INGREDIENTS PER LA VINAGRETA
½ pebrot vermell
½ pebrot verd
1 ceba tendra
Tallem les verdures a quadrets petits, els posem
a un bol amb un polsim de sal, un de pebre blanc i amanim amb unes cullerades
de l’escabetx dels musclos, deixem macerar uns 10 minuts.
Passat el temps, afegim al bol els musclos
escabetxats, remenem bé el conjunt i ja podem servir.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada